Districtsbeker

Reserves ODIN’59 schakelen Stormvogels uit

Stormvogels is in de tweede knockout-ronde van de districtsbeker uitgeschakeld door de reserves van de Heemskerkse derdedivisionist ODIN’59, die een maat te groot bleken voor de derdeklasser. Het duel was na een half uur gespeeld, mede door twee treffers van Frits Kramer.

Eerste kans
Nadat ODIN’59  – uitkomende in de reserve hoofdklasse – een aantal kleine speldenprikken had uitgedeeld, kreeg Stormvogels na tien minuten de eerste behoorlijke kans. Een lange bal werd goed op waarde geschat door Thomas Scholten. In plaats van de bal op zijn hoofd te nemen, besloot hij de bal te schieten. Zijn mislukte inzet kon simpel worden opgeraapt door Sven Koning, de doelman van de Heemskerkers.

Het eerste grote gevaar van ODIN’59-kant kwam van spits Frits Kamer. Zijn schot verdween aan de verkeerde kant van de paal. Direct daarna had Billy Tavares de 0-1 op zijn schoen, maar de bal ging via een Stormvogels-been naast. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. ODIN’59 2 kwam op voorsprong door een werkelijk schitterend doelpunt van Frits Kramer. Hij volleerde een voorzet van Tavares met een boog in de verre hoek binnen.

Pegel
De voorsprong was terecht, want de bezoekers waren de bovenliggende partij. Dat de 0-2 en 0-3 nog binnen het halve uur vielen was daarentegen verrassend. De tweede treffer van ODIN’59 was van dezelfde schoonheid als de eerste. Jeffrey Klijbroek knalde een afgeslagen bal van 25 meter strak de bovenhoek in. De 0-3 was voor Frits Kramer een simpele intikker. Deed Stormvogels dan helemaal niets? Jawel, want snel na de derde treffer scoorde Etkin Zivkara de 1-3. De 1-4 ruststand werd bepaald door Klijbroek. Hij plaatste de bal hard en laag in de verre hoek achter Stormvogels-doelman Floris Serné.

Ook in het tweede bedrijf was ODIN’59 de bovenliggende partij. Zo hielp Kramer al snel twee kansen om zeep. Stormvogels beet meer van zich af, maar was niet bij machte kansen te creëren. Aan de andere kant kreeg Milan Vissie een uitgelezen mogelijk op de 1-5 na een stijlvolle hakbal van Tavares, echter mikte de buitenspeler de bal naast. Tavares probeerde even later Serné te verschalken met een boogbal, maar de doelman kon de bal uit de lucht plukken.

Joshua Jansen
In de slotfase kreeg Serné nog een aantal hachelijke momenten voor zijn doel te verwerken. Hij hoefde echter niet meer te vissen. Het bleef bij 1-4. “ODIN’59 2 was een niveau beter dan wij. De eerste twintig minuten hielden we het verdedigend aardig dicht, maar in de 15 minuten daarna beslisten ze de wedstrijd,” was na afloop de reactie van Stormvogels-aanvoerder Joshua Jansen. “In de tweede helft gingen we meer voetballen en kwamen we beter in de wedstrijd. Jammer dat we het in vijftien minuten hebben laten liggen.”

Alle uitslagen en het programma van de districtsbeker vind je op onze toernooipagina.