Remko Hoek nieuwe trainer Schoten

Schoten heeft de opvolger van vertrekkende trainer Edwin Eefting gevonden. Remko Hoek staat vanaf volgend seizoen aan het roer in Haarlem-Noord.

Voor Hoek wordt het de eerste klus als hoofdtrainer. Als voetballer heeft Hoek een mooi rijtje clubs achter zijn naam staan. Hij doorliep de jeugd van HFC Haarlem. Hierna volgden EDO, TYBB, Velsen, ADO ‘20, VVSB, ODIN ‘59, Castricum om vervolgens af te sluiten bij DEM.

In Heemskerk begon ook de de trainerscarrière van Hoek. Eerst was hij assistent van hoofdtrainer Rowdy Bakker. Ook toen Arvid Smit hoofdcoach werd zat Hoek naast hem op de bank. Daarbij was hij ook trainer van het tweede elftal van DEM

En nu dus voor het eerst hoofdtrainer. “Schoten is een prima club voor mij om de eerste stappen als trainer te maken. Een gezellige club waar prestatie en plezier hand in hand gaan”, aldus Hoek. “Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd van Rowdy Bakker, Arvid Smit en Kiri Kalaitzis. Maar ook van trainers toen ik zelf nog voetbalde zoals Cees Bruinink en Hans van Doorneveld.”

Hoek gaat zich de komende maanden oriënteren bij Schoten. “We moeten zo snel mogelijk met de huidige selectie in gesprek om te zorgen dat we de groep bij elkaar houden. De doelstelling is om in de tweede klasse te blijven en stiekem te kijken of er iets meer te halen valt. Ik heb super veel zin in deze uitdaging!”

Bestuurslid technische zaken Milko Pieters is blij snel een nieuwe trainer gevonden te hebben. “We zochten een jonge trainer die zelf ook op een behoorlijk niveau heeft gevoetbald. Ik denk dat we daar prima in zijn geslaagd. Remko heeft in de top van de amateurs gespeeld dus hij weet van de hoed en de rand. Zijn enthousiasme en know-how over het spelletje heeft ons doen besluiten met Remko in zee te gaan.” 

Tekst: Danny Prinsen
Foto: vv Schoten