Zondag Hoofdklasse A

Remco van Dam: ’’Met 0-0 verloren’’

Halverwege de rit pas en nu al een zes punten duel. Zo keek men in Driehuis tegen het duel aan. Voor Velsen stond er dus veel op het spel. Bij winst zou tegenstander Emmen en rode lantaarndrager S.D.O. op flinke achterstand worden gezet.

Tegenstrever Emmen bivakkeert al een paar seizoenen in het rechterrijtje van de hoofdklasse maar is dit seizoen defensief wel wat stabieler geworden. Aanvallend geven de concurrenten elkaar weinig tot niets toe. Het contrast met twee weken terug was trouwens enorm. Twee weken geleden een ziedende westerstorm en zondag een weliswaar waterkoude maar toch een bijna lenteachtige dag.

Pas vijf minuten voor tijd kwam eindelijk dan het zeer matige treffen enigszins tot leven. Toen pas wist Velsen haar numerieke voordeel uit te buiten want met nog 25 minuten op de klok verloor Emmen een van haar middenvelders met een discutabele tweede gele kaart. Kansen voor Ayrton Dol, Tim Groenewoud, invaller Bruce Ket en Marc Kloosterboer. De eerste 85 minuten waren amper om aan te gluren. Velsen startte voortvarend tegen een slap Emmen maar kon maar geen bres slaan. De tegenstander kwam voor een punt en drong nauwelijks aan. ‘’ Klopt,’’ beaamde Remco van Dam na afloop.’’ Het was niet best maar die afgekeurde goal van ons was toch doorslaggevend.’’ Inderdaad, toen Marc Kloosterboer minuten voor tijd hoog boven zijn tegenstander uittorende en kiezelhard raak kopte uit een strakke voorzet van links, leek de fortuinlijke zege een feit maar de leidsman had een overtreding gezien.

© Dennis Gouda Fotografie
« van 17 »

’’Ik zou mijn tegenstander hebben vastgepakt maar het was precies andersom want ik werd vastgehouden,’’ wist Remco van Dam. ‘’Het was lastig voetballen op onze grasmat want die is zo hobbelig maar dat neemt niet weg dat ik teleurgesteld ben in het eindresultaat. In mijn optiek hebben we met 0-0 verloren in een overigens zeer matig duel,’’ somberde de centrale verdediger met gevoel voor nuance die de hele middag samen met zijn kompaan Mischa Plug geen kind had aan de twee eenzame spitsen uit Oost-Drenthe die in 90 minuten zegge en schrijven één kans creëerden die bekwaam gepareerd werd door goalie Bas Schol die zondag de voorkeur kreeg boven Halil Suzulmus. Het gevaar bij Velsen moest voor rust voornamelijk komen door corners van Tim Groenewoud maar die vond geen enkele maal het hoofd van een van zijn medespelers.

Zeker na rust toen het veldspel naar een bedenkelijk hoofdklasse onwaardig niveau zakte. Lukraak knalde Emmen na elke gewonnen duel de bal maar blind naar voren en Velsen slaagde er vooral na rust maar niet in over de vleugels door te komen.’’ De bezetting voor de goal deugde niet. Geen man bij de eerste paal om de bal aan te nemen en vervolgens te kaatsten of door te koppen. Pas vlak voor tijd lukte dat wel maar dan mis je net dat beetje mazzel. Hun keeper redde tweemaal prima trouwens,’’ analyseerde de aanvoerder die met zeer gemengde gevoelens terugkeek op het kelderduel in de hoofdklasse.

Tekst: Hans Akkerman