Zondag 4e klasse D

RCH wint onderlinge strijd met Geel-Wit

In de 4e klasse D was Spaarnwoude al enige tijd kampioen maar wie zou daar de tweede plaats veroveren? In de laatste wedstrijd stonden de nummer twee en drie tegenover elkaar. RCH won de onderlinge strijd met Geel-Wit en mag zo later instromen in de nacompetitie.

De wedstrijd vloog werkelijk uit de startblokken. Al na twee minuten kreeg Barry Beugeling de kans om de score te openen. Zijn inzet ging echter voorlangs. Na vijf minuten was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet van rechts leek gepakt te worden door Geel-wit doelman Paul Leuverman. Tim van Klink stak hier alleen een stokje voor en won dit duel op twijfelachtige wijze. Nog geen tien minuten later werd de stand weer gelijkgetrokken. Een fout van RCH belandde in de voeten van Belal Salemy. Op zijn beurt kon hij Beugeling wegsturen die vervolgens hard in de korte hoek de keeper verraste.

Ook Geel-Wit was niet foutloos. Dylan Mentjox ging in de fout en dit werd direct afgestraft door Urwin IJssel. Zo stond de stand in vijftien minuten op 1-2 en leken beide ploegen er een spannende pot van te gaan maken. Nog voor rust besloot RCH de wedstrijd in het slot te gooien. De mooiste aanval zorgde voor de 1-3. Ă–nder Ceylan haalde de achterlijn en kon de bal terugleggen op Nourdin Chabbouk. Laatstgenoemde hield overzicht en in plaats van zelf een schot te lossen koos hij voor een balletje breed op IJssel die er nog beter voor stond. Rick Balaydin zorgde vlak voor rust voor de 1-4.

Na rust was er meer evenwicht op het veld. Geel-wit kon met vlagen goed voetbal laten zien maar kon helaas geen spanning terugbrengen in de wedstrijd. Valentijn M’zaad schoot nog op de lat. Na een kwartier maakte Balaydin er nog één bij voor zijn ploeg. Valanetijn M’zaad pikte voor Geel-Wit nog een goal mee door op fraaie wijze de bal achter doelman Van Nijnatten te werken. Eindstand 2-5. Beide teams gaan nu de nacompetitie in waarbij RCH dit doet vanaf een tweede positie op de ranglijst en dus een ronde mag overslaan.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.