Keuken Kampioen Divisie

Quinten van den Heerik tekent contract bij Witte Leeuwen

Quinten van den Heerik heeft bij Telstar een contract getekend tot juli 2024, met een eenzijdige optie voor de club voor nog een extra seizoen.

Van den Heerik (21) kwam afgelopen zomer op amateurbasis over van PEC Zwolle, waar hij de jeugdopleiding deels doorliep en waar hij op 17-jarige leeftijd reeds een tweejarig contract tekende, maar niet tot een debuut in de hoofdmacht kwam.

De aanvaller maakte het afgelopen seizoen deel uit van de selectie van Telstar en kwam daarbij tot acht optredens in de hoofdmacht. In de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen NAC Breda, boog Van den Heerik als invaller met twee doelpunten in blessuretijd een achterstand om tot een zege.

Voor Telstar Onder 21 kwam de in Alkmaar geboren spits in de recente voorjaarscompetitie tot een totaal van 14 doelpunten in 13 wedstrijden.

Technisch manager Peter Hofstede: “Quinten heeft afgelopen zomer de kans gegrepen om zich bij Telstar verder te gaan ontwikkelen. In de loop van het seizoen is hij zich steeds nadrukkelijker gaan profileren, met als hoogtepunt natuurlijk zijn twee treffers tegen NAC Breda op de slotdag van de competitie.”