MidWest Cup

Polderderby gewonnen door DIOS

Woensdagavond nam Overbos het op tegen DIOS. In deze burenruzie, gespeeld voor de MidWest Cup, kreeg het publiek een leuke wedstrijd voorgeschoteld. De polderderby werd uiteindelijk beslist door strafschoppen en gewonnen door DIOS.

Op het veld in Hoofddorp werd er om kwart voor negen afgetrapt voor het vijfde duel in de achtste finale van de MidWest Cup. De openingsfase was voor Overbos. Direct vanaf de aftrap werd de bal vooruit gespeeld richting de behendige voorhoede. DIOS kwam goed weg bij de eerste kansen en werd met de wake-up call duidelijk gemaakt dat de derby begonnen was.

Vanaf dat moment kwamen de Vennepers ook direct in de wedstrijd. Zij waren sneller, scherper en feller. Het duurde dan ook geen twintig minuten voordat de bezoekers op voorsprong kwamen. Vanuit een rebound kon Milan van de Keer binnenschieten. Laatstgenoemde kreeg in de eerste helft meerdere honderd procent kansen om zijn ploeg een ruimere voorsprong te verschaffen. De bezoekers waren in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, maar kort voor rust kregen zij toch een tegenslag te verduren. Khalid El Aissati zette Overbos op gelijke hoogte door de bal in de verre hoek te schuiven.

In de tweede helft was het beeld op het veld omgedraaid. De gastheren zetten druk en gaven DIOS niet de kans om op te bouwen. Halverwege het tweede bedrijf kwam Overbos dan ook verdiend op voorsprong. Een vrije trap van Vincent Partosoebroto werd door Roy van der Hulst ongelukkig achter de eigen doelman gewerkt. DIOS kwam wel weer op gelijke hoogte en dwong zo strafschoppen af.

Met nog maar vier minuten te gaan in de reguliere speeltijd mocht Jesse van Wees aanleggen vanaf elf meter, nadat scheidsrechter Quint Bogards een handsbal had geconstateerd. Een echte derby die na 90 minuten spelen op 2-2 eindigde kreeg een verlenging met strafschoppen.

Namens Overbos miste Khalid el Aissati zijn strafschop. Aan de kant van DIOS kon Sasan Shybani de wedstrijd niet beslissen. De overwinning kwam toch voor de bezoekers, nadat Mark de Kooker zijn tweede penalty stopte. Dave de Boer zag zijn inzet gestopt worden door de Vennepse doelman. In de volgende ronde gaat DIOS het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen HYS (zon) en VEW.

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.