Pikant duel op Sportpark Kap Nou

SVIJ heeft officieel naamswijziging aangevraagd voor het sportpark. De club is enorm gegroeid en het probleem is dat de vele tegenstanders op allerlei media worden verwezen naar de parkeerplaats bij Stormvogels, in plaats van de parkeerplaats aan de Planetenweg.

De naam Kap Nou komt niet uit de lucht vallen. Het is bedacht door een commissie onder leiding van Willem Kruijer. Het betreft een verwijzing naar de oude SVIJ locatie de Kapberg en het huidige onderkomen, wat ook in een kapvorm is gebouwd.

Kap Nou moet zorgen voor een betere bereikbaarheid en wellicht ook voor goede prestaties over een langere periode. In ieder geval wordt de accommodatie één dezer dagen uitgebreid met 2 kleedkamers.

Zaterdag speelde het vlaggenschip van SVIJ tegen de opponent VVH Velserbroek. Pikant omdat de vorige trainersstaf van SVIJ, Ronald Vader en Dave Binkhorst nu de scepter zwaaien bij de Velserbroekers.

Voor Nico van den Berghe en Harm Kamstra zijn de blessureperikelen eindelijk voorbij, inclusief de terugkeer van Mitchel Geeven, wat na het vreselijke ongeval, eerder dit jaar, een klein wonder is. Voor Ronald Vader zijn de zorgen echter begonnen en dit is meteen af te meten aan de resultaten in de laatste weken.

SVIJ kon na de overwinning op Overbos, voor de tweede keer op rij in dezelfde opstelling spelen. Voor de rust een duel met een behoorlijk tempo, zonder dat er een bovenliggende partij aan te wijzen was. Uit een uitstekende crosspass van Richard van Vondelen leek Tim Mensink op weg naar de 1-0, helaas was zijn aanname niet goed genoeg. Uit een corner van VVH leek Henk Swier de 0-1 te kunnen maken, echter een medespeler haalde de bal net voor de compleet vrijstaande Swier weg.

De twee grootste kansen waren voor de twee spitsen. Alex Barzilay speelde zich uitstekend vrij en ging op de keeper af, echter in plaats van de vrijstaande Merano Linger aan te spelen ging zijn schot naast de goal.

Vlak voor rust was het aan de andere kant Jeffrey Kors, die enorm aan banden werd gelegd door de uitstekend spelende Nick Keus. Net zoals Maikel van der Werff niet kon los komen van Leon Plug. Kors leek dan eindelijk de score te gaan openbreken, maar zoals gebruikelijk redde Remy Heruer weer eens uitstekend. Gevolg 0-0 met de rust.

Bij SVIJ een wissel. Hassan Alikiali verliet het veld en voor hem kwam Nabil Hussein. Mede door zijn voetballend vermogen werd SVIJ de betere ploeg. Via Merano Linger kreeg SVIJ een aantal kansen. Het wist alleen niet tot scoren te komen en zoals gebruikelijk een voetbalwijsheid, als jij hem niet maakt doet de ander dat wel.

Een diepe bal van VVH richting de goal van SVIJ en leek niets op te leveren. Toch stuitte de bal raar op en ging via de schouder van Sem Blok corner. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter vanaf 60 meter, voor achterbal, tenminste dat nam men aan. De verbijstering was immens toen hij aangekomen bij het strafschopgebied de bal op de stip lag.

Een buitenkansje voor Henk Swier op deze voor hem heilige grond. Immers ooit werd hij met 36 goals voor SVIJ, topscorer van de regio. Deze cup staat nog in de etalage van de winkel van deze sleutel – en slotenmaker. Natuurlijk 0-1 hoewel Remy Heruer er nog dichtbij was.

SVIJ gooide er een schepje bovenop en ging steeds beter combineren. Aan het eind van zo’n combinatie stond in de 75ste minuut Merano Linger, zijn enorme pegel werd door de keeper nog gekeerd en kwam terug in het veld. Natuurlijk precies waar spits Alex Barzilay stond om de 1-1 aan te tekenen en zijn 92 ste doelpunt voor SVIJ in 139 wedstrijden binnen te tikken.

Nico van den Berghe bracht nog een aantal verse benen, waaronder die van Adel El Youssef en de stevige van Mitchel Geeven. Het was de laatstgenoemde die eerst genoemde in de allerlaatste minuut een niet te missen kans gaf, helaas ging de bal voor een leeg goal over.

Een gelijkspel, waarbij SVIJ misschien iets te weinig kreeg, maar VVH toch altijd in de counter gevaarlijk bleef. Dus over het geheel waren beide partijen tevreden met een puntje en was het na afloop nog lang gezellig in El Cantina van Kap Nou.

Met dank aan Peter Barzilay