Paul Meinders: “VSV won op z’n Duits”

Echt gevierd is het nog niet, maar VSV (zat) heeft zich verzekerd van deelname aan de nacompetitie na afloop van het reguliere seizoen. De ploeg van Paul Meinders versloeg met de nodige moeite Hoofddorp (zat) met 3-4.

“Eigenlijk waren we vorige week al periodekampioen. We kregen erg laat te horen dat HBC gelijk had gespeeld, maar toen waren er al jongens van ons weg. We hebben het dus niet gevierd, zeg maar,” legt Meinders uit. “Deze week ook niet, want tegen Hoofddorp mistte ik elf spelers die op wintersport waren.”

Toch pakte zijn ploeg weer de volle buit, al ging het zeker niet eenvoudig. “Ik mag het misschien niet zeggen, maar we wonnen wel een beetje op z’n Duits.” VSV kwam door treffers van Davy de Bruijn en Esse Berentsen op een 2-0 achterstand, maar kort voor de rust bracht Donny Klok de achterstand terug tot 2-1. “Donny wordt weer fit en dat is voor ons goed nieuws.”

“In het eerste kwartier na rust maken we via Klok de 2-2. Hoofddorp scoorde daarna via Fabian Dooyeweerd op fantastische wijze de 3-2, maar een kwartier voor tijd schoot Roy Penders een terecht gegeven strafschop erin. De 3-3 gaf de verhoudingen goed weer. Qua inzet was het bij Hoofddorp heel goed, maar een paar minuten voor tijd gaf Klok een balletje voor en Jesse Kooijman schiet de bal binnen. Of hij het zelf heeft geweten, weet ik niet,” lacht Meinders.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Lonk vd P.