Patrick Krop van op en top voetballer naar hoofdtrainer Stormvogels

Krop heeft het enorm naar zijn zin bij IJVV Stormvogels en geeft het een vervolg. Hij is als speler gestopt en is nu de hoofdtrainer van die club geworden.

Krop heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Als voetballer was hij bij elke club gewenst. Zo speelde de nu 38-jarige aanvaller vervolgens bij Jong Haarlem-HFC Haarlem-ADO”20-AFC-VVSB-Hollandia-IJVV Stormvogels-Alphense Boys en weer terug naar Stormvogels. Overal was hij gevreesd, want hij had maar een klein kansje nodig om het net te laten bollen. De aanvaller was flitsend voorin, balvast, en in de combinatie ijzersterk.

Waar hij zijn mooiste tijd had, daar had hij een goed antwoord op en dat was bij elke club waar hij speelde. Natuurlijk was er een verschil, want bij de verenigingen waar hij voetbalde was dat op een bepaald niveau. Bij de ene club was het klasse verschil hoger dan de andere, maar bij elke club had hij het naar zijn zin.

Hoe bevalt eigenlijk het trainerschap bij IJVV Stormvogels.

“Ik heb het geweldig naar mijn zin bij de club en ik krijg zo de kans mij verder te ontwikkelen maar nu als trainerIk ken ook iedereen die te maken heeft met deze club en dat is al een voordeel. Het was wel wennen langs de kant maar de jongens moeten het uiteindelijk gaan doen. Wat de competitie betreft heb ik er alle vertrouwen in dat we een goed seizoen draaien. We hebben nu 7 punten dus ik kan op dit moment niet ontevreden zijn. Ik hoop bovenin te eindigen. Uiteindelijk moet het met eventuele blessures ook meezitten. Wat mijn werkzaamheden privé betreft werk ik in Haarlem. Ik ben docent lichamelijke oefeningen van beroep. Bevalt me prima en de werktijden zijn goed te combineren met de club”, aldus Krop.

Tekst: Hennie van de Weerd
Foto: Stormvogels