Zondag 4e klasse D

Paniek in Haarlem-Noord

“We hebben wat goed te maken van vorige week. Toen gaven we een 0-2 voorsprong weg. Vandaag moet dat beter”, was DSS-trainer Simon Evers strijdlustig voor aanvang van de wedstrijd tegen Rood Wit Zaanstad. Hij wilde van geen excuses weten met geblesseerden, maar zijn sterkste elf kon Evers ook deze zondag nog niet opstellen. Dat goed maken lukte bepaald niet. Nu was zelfs een 4-1 voorsprong niet voldoende voor DSS. De Haarlemmers verloren met 4-5.

En daar zag het voor rust helemaal niet naar uit. De Zaankanters hadden moeite met het gladde kunstgras én moeite met de watervlugge DSS-aanvaller Sam van Vliet. Al na acht minuten stond de thuisploeg voor dankzij een eigen goal van Rood Wit. De voorzet van Van Vliet belandde met een lullig boogje in het doel via het hoofd van een Zaanse verdediger. Na 30 minuten was het 2-0 toen Marc Pieters op de juiste plek stond om, alweer een voorzet van Sam van Vliet, beheerst binnen te knallen.

Maar niet veel later hielp DSS de tegenstander aan de aansluitingstreffer. Rood Wit kreeg alle tijd en ruimte om in het Haarlemse strafschopgebied te combineren en dat leverde de 2-1 op. Vlak voor rust stelde Van Vliet weer orde op zaken door uit een snelle uitbraak, via een Zaanse verdediger, de Rood Wit-keeper kansloos te laten.

In de tweede minuut na rust was het alweer raak. Opnieuw Sam van Vliet stond aan het eind van een knappe DSS-aanval: 4-1. Maar vanaf dat moment sloeg de paniek toe bij de ploeg van Simon Evers. In de 48e minuut straften de gasten weifelend optreden van keeper Boaz Zwagers resoluut af, vijf minuten daarna viel uit een corner de 4-3 en weer vijf minuten later stond de gelijkmaker al op het scorebord na opnieuw een zwakke beurt van de Haarlemse defensie. Met de moed der wanhoop probeerde DSS nog te redden wat er te redden viel, de ploeg kreeg ook nog genoeg kansen, maar de angst zat er goed in. In de 72e minuut was die paniek de aanleiding voor de 4-5. Onnodig balverlies in de eigen defensie maakte de weg vrij voor de Rood Wit-spits om de winnende tegen de touwen te schieten.

In blessuretijd kreeg DSS nog dé kans om toch nog een puntje over te houden aan deze knotsgekke wedstrijd, maar Van Vliet besloot sociaal te zijn en de bal af te geven aan een collega-spits, waar hij gewoon zelf had moeten uithalen.

“We hebben het zelf weggegeven”, was Evers realistisch. “We stonden met 4-1 voor. Als je dat tien minuutjes volhoudt raken zij hun motivatie kwijt. Nu maakten we Rood Wit alleen maar sterker.” Maar met 9 tegengoals in twee wedstrijden hoopt hij vurig dat zijn eerste keeper, Elo Bosma, snel terug is uit Mallorca.