Tweede Divisie

Paasweekend levert Koninklijke HFC 4 punten op

Koninklijke HFC heeft goede zaken gedaan dit weekend. Met vier behaalde punten uit twee duels zijn de achtervolgers op afstand gehouden. Van FC Lienden werd zaterdag gewonnen en tegen Excelsior werd doelpuntloos gelijkgespeeld. Bijzonder is wel dat HFC de punten pakte zonder zelf te scoren.

Dwalingen
Wie dit en vorig jaar de wedstrijden van de Koninklijke HFC in de Tweede Divisie heeft gevolgd, vraagt zich zo langzamerhand af of de scheidsrechters met de opdracht tegen HFC te fluiten naar Haarlem komen. Hoeveel strafschoppen zijn er niet onthouden, hoeveel buitenspelgevallen van de tegenpartij zogenaamd niet gezien en hoeveel onnodige kaarten zijn er aan Haarlemmers gegeven waar ze voor de tegenstander werden vergeten? Ook scheidsrechter Van den Elzen maakte er deze keer weer een potje van. Bij iedere schreeuw van de tegenstander floot hij en kwamen er kaarten voor HFC’ers terwijl zware overtredingen, zoals de aanslag op Jacob Noordmans, niet werden bestraft.

Een tweede niet te beantwoorden vraag blijft waarom de Haarlemmers, als ze vijf keer alleen of zelfs met twee man alleen op de keeper afgaan, de bal er niet in krijgen. Tegen Excelsior Maassluis miste Koninklijke HFC kans op kans en daar de matige tegenstander maar twee grote kansen in de hele wedstrijd kreeg, eindigde het tegenvallende duel zoals het begon met een teleurstellende 0-0.

Startopstelling
Zonder de geblesseerde Kevin de Visser, Gertjan Tamerus en Ilias Bronkhorst kwamen Benjamin van den Broek en Jacob Noordmans in de startopstelling. Het eerste schot in een rommelig begin kwam van Daan Blij van de bezoekers, hij schoot naast. In de elfde minuut leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Tim van Soest nam de bal goed af van aanvoerder Daan Smith en ging alleen op het doel af. Bijna onmogelijk, maar het schot ging naast.

Kort erna kreeg HFC twee keer geel in 2 minuten. Andre Morgan om een reactie, omdat er weer niet voor buitenspel van Excelsior werd gefloten en Kevin Sterling omdat zijn tegenstander Sefa Kurt bij een actie moord en brand gilde. In de 22e minuut ging Kevin Sterling alleen op de keeper af. Keeper Van Leeuwen stopte waarna de ook niet te missen rebound door Van Soest niet meer dan een corner opleverde. Franklin Lewis had pech dat zijn schot van 40 meter net naast ging en Tom Boks redde prachtig twee minuten voor rust toen Dean van Ooijen de tweede kans voor de bezoekers in de eerste helft kreeg. Rust dus 0-0, waar HFC met 2-0 voor had moeten staan.

Gemiste kansen
Na twee minuten in de tweede helft werd Tim van Soest getorpedeerd, maar omdat de dader ook ging liggen kwam er geen geel, maar slechts een opgooi van de scheids. In de vijfde minuut kreeg Dean van Ooijen de grootste kans voor de bezoekers uit een corner, maar hij faalde. Vlak erna kreeg Tim van Soest weer een vrije doorgang richting keeper, maar in plaats van  te scoren stuurde hij de bal richting Sterling die miste. Franklin Lewis zag een mooi schot tot corner verwerkt en toen hij Van Soest een vrije kans bood, schoot de spits de bal tegen een tegenstander aan.

Bij een tegenaanval was de utblinkende Danny Hols weer de redder van de HFC-meubelen, stopte Tom Boks een mooie kopbal van invaller Kevin Vink en hield hij Vincent van den Berg van een Maassluise goal af. Sefa Kurt smeerde invaller Robin Eindhoven met een luide schreeuw ook een gele kaart aan en tien minuten voor tijd mochten Gertjan Tamerus en Ilias Bronkhorst ook nog even mee doen, maar dat was veel te kort om nog iets te bereiken. Het teleurstellende duel eindigde weshalve in een 0-0 gelijkspel, waar het benutten van één van de vele kansen waarschijnlijk voldoende was geweest voor 3 nieuwe punten voor Koninklijke HFC.

Assistent-trainer Paulo Meijndershagen was voorafgaand aan de dubbele speelronde tevreden geweest met de 4 punten, echter dacht hij daar na afloop van het duel met Excelsior Maassluis anders over. “De wedstrijd van zaterdag tegen Lienden verliep een stuk moeilijker, maar die win je wel. De winst in dit duel tegen Excelsior laat je zelf liggen. Dat maakt het nu anders.” Voor Koninklijke HFC staat er nu twee belangrijke duels op het programma. Bijna-degradant Achilles ’29 is de eerste tegenstander, concurrent AFC staat voor volgende week op het menu.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.