Het overzicht van 3B: Veldspeler VVH moet op doel

In de derde klasse B presteren de clubs die wij volgen de laatste weken verschillend. United/DAVO verloor twee keer op rij, maar Bloemendaal en VVH Velserbroek waren bezig aan een sterke reeks. Olympia Haarlem speelde tijdens de vorige speelronde gelijk. Hoe verliep het de clubs dit weekend?

Bloemendaal - Beverwijk - Voetbal in Haarlem
Bloemendaal wint met 3-0 van Beverwijk. (Foto: Ap Ras)

Bij Bloemendaal draait het goed sinds trainer Tim Joon zijn voetbalschoenen weer heeft aangetrokken. Vorige week was het helemaal een feest toen hij de totale doelpuntenproductie voor zijn rekening nam. Meervogels 31 en HSV werden allebei met 3-0 verslagen. Gister herhaalde Bloemendaal dit kunstje voor de derde keer. Jesse van der Meer schoot al snel de 1-0 tegen de touwen. Tim Beeren zorgde voor de 2-0 ruststand. De eindstand werd door Auke Jager bepaald, hij scoorde de 3-0.

Wijk aan Zee presteert in Haarlem dit seizoen bijzonder goed. Eerder werden VVH Velserbroek en Bloemendaal al met 0-3 verslagen. Dit weekend was het de beurt aan Olympia Haarlem. Olympia Haarlem had verreweg het meeste balbezit en speelde Wijk aan Zee vooral de eerste helft bij vlagen compleet van de mat. Dat het vlak voor rust 0-1 werd, was dan ook een complete verrassing. Mike Niesten ontving een afgeslagen bal en ramde hem van zo’n 25 meter voorbij Monne van Egmond.

Olympia Haarlem - Wijk aan Zee - Voetbal in Haarlem
Olympia Haarlem verkijkt zich op Wijk aan Zee: 0-3. (Foto: Franklin van der Erf)

Gedurende de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Olympia had meer balbezit en speelde met wat meer verstand, waardoor de ploeg gevaarlijker werd. Het doelpunt bleef helaas uit. Sterker nog, na een counter van Wijk aan Zee trok Paolo Mando aan de handrem waardoor de bezoekers een strafschop kregen. Lex Aardenburg wist wel raad met dit presentje en schoot binnen. Dat dezelfde Aardenburg er ook nog 0-3 van maakte, was meer voor de statistieken. Al met al een nare middag voor Olympia Haarlem.

VVH Velserbroek is de laatste weken druk bezig met punten pakken. Maar liefst zeven punten werden er behaald tijdens de laatste drie wedstrijden. Vooral de overwinning op het Haarlemse United/DAVO smaakte goed en duidelijk naar meer. Tegen HSV eindigde het in een teleurstelling. De rust leek met een 0-0 te worden behaald, maar vlak voor tijd kwam HSV op voorsprong na een knappe kopbal van Tobias Apeldoorn. De tweede helft probeerde VVH wel meer druk te zetten, maar HSV bleek een stugge tegenstander.

Tien minuten voor het einde pikte de spits van HSV een te korte terugkopbal op, maar werd onderuit gehaald door de doelman van VVH. Keeper Mathijs van den Akker kon gaan douchen. Veldspeler Mark Krol nam de plek in tussen de palen en mocht proberen de strafschop te keren. Jesper de Vré schoot de strafschop onhoudbaar binnen, waardoor de Velserbroekers met 0-2 verloren.

United/DAVO ging op bezoek bij de hekkensluiter SVA. De Haarlemmers hadden iets goed te maken na twee nederlagen op rij. De thuisploeg loerde op de counter, maar United/DAVO had de wedstrijd onder controle. SVA kwam wel door een vrije trap op voorsprong. Barry Tjeertes zorgde na een uur spelen voor de gelijkmaker. Hij schoot de bal over de keeper van SVA heen in de verre hoek. Thierry de Bie werkte vrij snel daarna de 1-2 tegen de touwen. SVA speelde de laatste twintig minuten met een man minder, maar United verzuimde de score verder op te laten lopen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de derde klasse B vind je op onze klassenpagina.