Zaterdag 3e klasse B

Overbos steelt overwinning bij VSV

Na tien seconden was het al raak. De eerste de beste Overbos-aanval eindigde bij Maarten Wels, die geen genade kende met VSV-keeper Marco Best en de 0-1 tegen de touwen werkte. Daarmee had trainer Maurice Kuijper de start die hij wenste en VSV een nog dramatischer begin dan vorige week, toen ze het nog 55 tellen volhielden tegen Zandvoort.

Maar dit keer toonden de Velserbroekers veerkracht. Met opgestroopte mouwen en een gezonde dosis agressie ging de ploeg van Paul Meinders in de aanval. Dat leidde tot een heerlijke eerste helft waarin van alles gebeurde. Na 13 minuten kwam de verdiende gelijkmaker van de voet van Michiel Akerboom. Een prachtig afstandsschot van de VSV-middenvelder werd even later ternauwernood door keeper Donny Kool tot corner verwerkt. Geoffrey Bertholee zette VSV zelfs op voorsprong met een lage schuiver in de rechterbenedenhoek.

Overbos liet zich niet onbetuigd, want nog binnen het half uur kwamen de Hoofddorpers weer op voorsprong door treffers van opnieuw Wels en van Remco Cecilia. Max Hummel besloot de enerverende eerste helft met een fraaie treffer, die de 3-3 betekende.

In de tweede helft was het spektakel een stuk minder, maar was het vooral spannend. Rik Heeren liep ongelukkig tegen zijn tweede gele kaart aan. VSV beperkte zich zodoende vooral tot verdedigen. Het lukte Overbos maar niet de numerieke meerderheid te verzilveren. Tot de sluwe Maarten Wels vijf minuten voor tijd met een slimme loopactie net genoeg ruimte voor zichzelf creëerde en de 3-4 binnenschoot. Het moegestreden tiental van VSV kreeg het in de slotfase niet meer voor elkaar om nog tegen te scoren, zodat Overbos een gelukkige overwinning kon bijschrijven. “Een gestolen overwinning,” beaamde trainer Kuijper.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom