Overbos overleeft en pakt punt tegen OSV

Overbos heeft aan het thuisduel met OSV een punt overgehouden. Gezien de eerste helft een wonder, maar na de tweede helft was er bij de Hoofddorpse trainer zelfs onvrede: ,,Tegen gelijkwaardige ploegen moet je thuis zeker winnen en dat is niet gebeurd.”

De gasten uit Amsterdam-Noord namen vanaf het eerste fluitsignaal de regie in handen en kregen via Clobus en Jeulink behoorlijke kansen om op voorsprong te komen. Na vijf minuten was het wél raak. Balverlies op het middenveld van Overbos zorgde voor een kans voor David Zwiebel. Zwiebel wist hier wel raad mee en schoot binnen: 0-1. OSV bleef sterker de gehele eerste helft en kreeg nog een groot aantal mogelijkheden op de 0-2. Echter hadden de spelers van trainer Meeuwsse het vizier niet op scherp. De stand was bij rust dan ook 0-1.

Het niet uitbreiden van de voorsprong bleek de tweede helft een dure fout te zijn. Na rust had Overbos het overwicht en kwamen de Hoofddorpers via Robin Verwer langszij. Uit een hoekschop zorgde de middenvelder in tweede instantie voor de gelijkmaker. Stefan Teeken zag dat er kans was op meer en de trainer van Overbos haalde Wever naar de kant voor Wels. Deze wissel bracht nog bijna de volle winst, was het niet dat Wels zijn 2-1 onterecht werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de wedstrijd was Teeken ontevreden met het gelijkspel. “De eerste helft was voor OSV en na rust domineerden wij. Tegen gelijkwaardige ploegen moet je thuis zeker winnen en dat is niet gebeurd.”

Het grote onderwerp na de wedstrijd was echter de grensrechter van Overbos. Kai Meeuwsse had geen goed woord over voor de assistent-scheidsrechter van Overbos.,,Deze man brengt de club in diskrediet en dat heb ik na afloop ook laten weten in de bestuurskamer. Het is een schande dat zo’n man een vlag mag vasthouden. Hij heeft wel vijf keer onterecht gevlagd voor buitenspel en voor een bal die niet over de lijn was. Deze man was met alles bezig behalve met voetbal.”

Teeken reageerde nuchter. ,,Ik weet niet waar hij het over heeft. Ik heb me niet met dit soort randzaken beziggehouden.” Om er later nog aan toe te voegen: ,,Maarten Wels stond absoluut niet buitenspel toen hij de 2-1 intikte. Dus ik vond het een beetje vreemd dat de trainer van OSV zo overspannen reageerde.”

Na dit gelijkspel staat Overbos op de voorlaatste plaats in de tweede klasse A met twee punten uit vijf wedstrijden. Zaterdag mag het proberen de eerste overwinning van dit seizoen te gaan behalen. De tegenstander is dan ZOB uit Zuidoostbeemster.

 

(Foto: hetamsterdamschevoetbal.nl)