Otto Berendregt en Onze Gezellen na dit seizoen uit elkaar

Vierdeklasser Onze Gezellen gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het volgend seizoen. In goed overleg met huidig trainer Otto Berendregt is besloten om de samenwerking na dit seizoen te beëindigen. Berendregt heeft Onze Gezellen dan vier seizoenen onder zijn leiding gehad.

“Ik stop na dit seizoen als hoofdtrainer bij OG,” reageert Berendregt. “Het is een open deur, maar het bestuur en ik hebben dit echt in goed overleg besloten.” Het besluit geeft de trainer wel een dubbel gevoel. “Mijn verstand zegt dat het wel mooi is geweest na vier jaar voor de groep. Aan de andere kant zit ik al 22 jaar bij de club en dat maakt het gevoelsmatig best lastig,” duidt hij aan.

Berendregt - OG - Voetbal in Haarlem
Otto Berendregt is bezig aan zijn vierde jaar als hoofdtrainer bij OG. (Foto: Facebook)

De trainer vindt dat de jonge jongens in zijn selectie baat hebben bij een nieuw gezicht. “Nieuwe impulsen, nieuwe gezichten zijn misschien wel goed voor de jonge groep. Een aantal van die jongens heb ik bij de club zelf opgeleid en moest ik ze bij wijze van spreken de neus afvegen.” Voor Berendregt zelf zijn nieuwe impulsen ook goed. “Ik ben als trainer nog steeds aan het leren. Het blijft een onwijs leuk vak en blijf ik het ook doen, maar mijn verstand zegt dat het na dit seizoen wel mooi is geweest als hoofdtrainer van OG.”

De hoofdtrainer is ondanks het stoppen van de samenwerking louter positief over zijn club. “Onze Gezellen is een hele warme familieclub, waar ik me altijd heb thuis gevoeld. De technische staf bijvoorbeeld is enorm fijn om mee samen te werken.” De bevestiging daarvan kreeg hij deze week. “De staf was er bij toen ik het bekend maakte, dat was niet eenvoudig.”

Wat Berendregt gaat doen na dit seizoen is nog niet duidelijk. “Ik ben 58, maar nog enorm ambitieus. Ik vind het een enorm leuk vak en houd van voetbal,” zegt hij. “Als er een club voorbij komt die niet minder dan OG is, ga ik altijd even luisteren. En ik zou het een uitdaging vinden om als assistent in de Hoofdklasse of Derde Divisie aan de slag te gaan.”

De komende zes maanden is hij nog te zien in de dug-out van Onze Gezellen. “We gaan vol gas de tweede helft van de competitie in. Het is op de koploper na een hartstikke leuke en spannende klasse dit jaar, dus we gaan volle bak om onze club op koers te houden,” besluit Berendregt.