Zaterdag 3e klasse B

Opnieuw monsterscore voor SV Zandvoort

Opnieuw heeft SV Zandvoort een tegenstander de oren gewassen. Nu was het Velserbroekse VSV aan de beurt. Vooral na rust liet Zandvoort van zich spreken en stopte de teller na 90 minuten bij 10-0! De teller staat na 14 wedstrijden op een productie van 79 doelpunten voor en slechts 12 tegen!

De wedstrijd werd vooral gezien als een goede generale repetitie voor de wedstrijd van komende zaterdag als koploper Stormvogels in Zandvoort op bezoek komt. De IJmuidenaren hebben nog wat tegoed na de 2-1 nederlaag van Zandvoort op sportcomplex Zeewijk en op weg naar een kampioenschap moet deze wedstrijd per se gewonnen worden.

Al direct na het eerste fluitsignaal van arbiter Hardeman was het raak voor Zandvoort. Kas de Vries stond op de rand van het 16-metergebied volkomen vrij, kreeg de bal op maat en wist daar wel weg mee: 1-0 en de supporters gingen er maar eens voor zitten. Nog geen 5 minuten later greep Hardeman naar zijn rechter kuit, moest zich door de beide verzorgers laten behandelen en gaf de pijp aan Maarten. Binnen een kwartier had zich een vervanger aangemeld die voortvarend de wedstrijd oppakte en er een mooie wedstrijd van maakte. Daar had hij natuurlijk de hulp van de beide teams voor nodig. Opnieuw in de eerste minuut na de herstart was het weer raak voor Zandvoort, maar dat was geen teken om er nu eens even lekker de schouders onder te zetten. Erger nog de wedstrijd bloedde dood, er zat geen tempo in en Zandvoort liet zich regelmatig terugzakken.

Na de rust stond er een als herboren Zandvoort in het veld. Waarschijnlijk heeft trainer Ted Saunier in de rust het nodige gezegd, want vanaf nu ging het crescendo. Binnen tien minuten na rust wist Zandvoort niet minder dan 6 keer te scoren, de een nog mooier dan de andere, met als grote inspirator Kas de Vries die een aantal staaltjes van subtiel voetbal liet zien. Wat kan voetbal dan wonderschoon zijn!

Jesse ‘Goudhaantje’ de Haan werkte aan zijn doelsaldo met 3 treffers en De Vries deed hetzelfde. Op slag van tijd, de invaller-scheidsrechter blies al in de 88e minuut af, waarom is nevelen gehuld, kon de topscorer van de 3e klasse B Bud Water, eindelijk zijn doelpunt meenemen. Eindelijk genoegdoening na de hele wedstrijd hard werken van hem. SV Zandvoort is klaar voor ‘de moeder van alle wedstrijden’ dit seizoen en staat te popelen om de ‘klus’ Stormvogels te klaren.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Joop van Nes jr.