Zondag 4e klasse D

Ook RCH weet Spaarnwoude niet te stoppen

In de zondag vierde klasse D heeft Spaarnwoude prima zaken gedaan in de strijd om de tweede plek. In Heemstede werd subtopper RCH vrij eenvoudig met 0-2 verslagen. Spaarnwoude won voor de zevende keer op rij en kreeg wederom geen tegentreffer.

Spaarnwoude-trainer Edwin Eefting is een blij man. Zijn team voetbalt meestal naar zijn wensen, spelers steken in vorm en de resultaten zijn uitstekend. Echter wachtte zondag in RCH een tegenstander van formaat. Zo eindigde eerder dit seizoen het heenduel in een 1-1 gelijkspel en RCH wil nog een rol van betekenis spelen in de strijd om de derde periodetitel. Een strijdend en knokkend RCH werd tijdens dit duel verwacht.

Het elftal van trainer Richard Hoogervorst begon het duel niet verkeerd. Na een kleine tien minuten startte Danny Rathebe een goede actie en zette Sergio Burke goed in stelling. Het lukte de sterke spits echter niet om de bal achter Spaarnwoude-doelman Patrick Kort te krijgen. RCH had het meeste balbezit, maar kon maar weinig gevaarlijk worden. Het gemis van de geschorste en geblesseerde aanvaller Urwin IJssel was soms pijnlijk zichtbaar.

RCH - Spaarnwoude - Voetbal in Haarlem
Spaarnwoude won met 0-2 van RCH. (Foto: Harry Opheikens)

De tweede helft gaf een ander spelbeeld. Spaarnwoude kwam uitstekend de kleedkamer uit. “Ik heb eigenlijk geen moment het idee gehad dat we het duel zouden verliezen,” sprak Edwin Eefting na afloop. “Ook niet als we op achterstand waren gekomen.” Dat gebeurde overigens niet, want Don Rutte opende kort na rust de score voor Spaarnwoude. Een prima steekpass werd door Rutte voorbij RCH-doelman Milko Snijders gegleden.

RCH werd door de achterstand verplicht tot het nemen van risico’s en bracht de nog niet geheel fitte Marvin Ketting in als stormram. Er werd meer gebruik gemaakt van de lange bal, maar op een enkele kans na had het geen resultaat. Achterin werd meer ruimte weggegeven en daar wist Joey Hoogeboom raad mee. De spits schoot halverwege de tweede helft op mooie wijze de 0-2 binnen en daarmee het duel in het slot. Het was overigens voor Joey Hoogeboom de zevende treffer in drie duels.

In het restant van de wedstrijd was de thuisploeg niet bij machte de Spaarnwoude-verdediging in verlegenheid te brengen. Het duel eindigde in een verdiende 0-2 overwinning voor de club uit Spaarndam, dat daarmee voor de zevende keer op rij wist te winnen. Het laatste puntverlies dateert van 11 december. Daarnaast heeft doelman Patrick Kort inmiddels meer dan 270 minuten geen tegentreffer hoeven te incasseren. We mogen Spaarnwoude met recht een topploeg in de vierde klasse noemen.

Alle uitslagen, de standen en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.