Zaterdag 3e klasse B

Ook IJmuiden moet er in Zandvoort aan geloven

De nummer drie van de ranglijst, IJmuiden, kwam zaterdag bij SV Zandvoort op visite. Een wedstrijd om het ‘echie’ dus. Een gemotiveerd Zandvoort had geen enkele moeite met deze tegenstander van formaat. De thuisclub kwam vooral sterk uit de rust en won uiteindelijk met 7-4.

Als Zandvoort kampioen wil worden, en dat willen ze, moet er van iedere tegenstander gewonnen worden. Gelukkig heeft trainer Ted Saunier de beschikking over een ijzersterke selectie. De absentie van topscorer Bud Water werd door anderen op uitstekende wijze opgevangen. De snelle Zandvoortse spitsen en de spelers achter de spits, maakten dat Zandvoort opnieuw 3 punten aan het totaal toe kunnen voegen. Alleen het aantal tegendoelpunten deze middag zal teruggedrongen moeten worden; vier goals tegen zijn er simpelweg teveel.

IJmuiden kwam ijzersterk uit de startblokken. Al in de 4e minuut hadden de gasten op voorsprong kunnen komen, maar gelukkig voor alle Zandvoort supporters ging het leer rakelings voor Zandvoort langs de goede kant van de paal. Drie minuten later was het echter aan de andere kant wel raak. Koen Michielsen zette zijn ploeg met een schuiver op voorsprong. Echter wat Zandvoort ook probeerde, vooralsnog kon niemand het doel van de IJmuidense goalie Tom Hoogendijk vinden. Sterker nog IJmuiden putte hier moed uit en werd allengs sterker; het was zeker niet gekomen om zich zonder verzet naar de slachtbank te laten voeren. Drie minuten voor het rustsignaal van een rommelige arbiter Belder maakte Kay Brouwer dan eindelijk de gelijkmaker. In de blessuretijd van de 1e helft kreeg man-of-the-match Nigel Berg het op zijn heupen. Hij slalomde langs twee verdedigers en scoorde bij de tweede paal.

Zandvoort kwam, extra gewaarschuwd door Saunier, dubbel gemotiveerd uit de kleedkamer, met Berg in een regelrechte hoofdrol. Direct na de aftrap was hij opnieuw niet te stoppen voor de IJmuidense verdediging en zijn twee doelpunt was een kopie van zijn eerste. Eén minuut later was het voor Zandvoort opnieuw raak. Berg haalde via de rechter flank de achterlijn, zette voor en een alerte Kas de Vries kon nog net de punt van zijn grote teen aan de bal krijgen; Hoogendijk moest opnieuw de tocht naar het net maken. Zandvoort kwam op een voorspong van 3 doelpunten en zou die niet meer weggeven, al kwamen de gasten door Van Essen terug op 4-2.

25 minuten voor tijd verdiende een poeier van Michielsen beter. Hij teisterde de lat maar het kleinood spatte terug het veld in. Berg was in de 70e minuut zeer alert. Een vrije trap werd door Zandvoort snel genomen en de aalgladde Zandvoortse aanvoerder maakte aan alle illusies van IJmuiden een eind met een schoonheid van een doelpunt, 5-2. Maar nog was het niet op, want de gasten konden opnieuw de Zandvoortse doelman Daan Kerkman passeren. Onoplettendheid in de Zandvoortse verdediging lag hieraan ten grondslag. Invaller Maurice Moll was in dezelfde minuut echt bij de les. Een afgeketste bal kwam voor zijn voeten en daar wist hij wel raad mee, 6-3.

Een regelrechte fout van Kerkman zorgde voor nog een IJmuidens doelpunt. Zijn mislukte pass bereikte een IJmuidense aanvaller en de 6-4 was een feit. Het 7e Zandvoortse doelpunt was misschien wel mooiste doelpunt van dit seizoen. De Vries passeerde op rechts een aantal verdedigers en waar iedereen een voorzet verwachtte, plaatste hij vanaf de achterlijn op een werkelijk sublieme manier, met de buitenkant van zijn linker voet, met een lob de bal over een vertwijfelde grabbelende Hoogendijk in het IJmuidense doel. Niet veel later maakte Belder er een einde een knotsgekke, doelpuntrijke wedstrijd.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag en foto: Joop van Nes jr.