Zondag 4e klasse C

Onverdiend

Je kunt Geel-Wit en BSM, laagvliegers in de vierde klasse C, niet verwijten dat ze niet 100% geven. Qua inzet verdiende de wedstrijd een 9, voetbaltechnisch ontbrak er aan beide zijden wel wat aan. BSM bleek de gelukkigste. De gasten wonnen met 0-1.

,,Waarom we zo laag staan? We zijn onze drie beste spelers van vorig jaar kwijt.’’ BSM-trainer René Ras heeft wel een vermoeden waarom de Bennebroekers wat tegenvallen dit seizoen. Bij Geel-Wit is de reden van de lage klassering ook geen geheim. Om kwart over twee deze middag kwam een van de spelers om de kleedkamersleutel vragen, dus op tijd komen lukt de selectie niet altijd. Ook wordt er wel heel makkelijk afgezegd bij de elftalbegeleiders. ,,En veel disciplinaire maatregelen kunnen we ook niet stellen. De selectie is al niet breed.’’

Desondanks stond er een meer dan aardig Geel-Wit op het veld, een ploeg die er hard voor wilde werken en daardoor ook een aantal keren gevaarlijk werd. Clyde van Klosteren coachte en dirigeerde zijn ploeg waar hij kon. Dat leverde pas na een minuut of twintig het eerste Haarlemse gevaar op. Een vrije trap van Ties Akkerman eindigde in de handen van BSM-doelman Cas Hortensius en niet veel later vuurde Rens Knol van een meter of 25 nét over. Op het half uur bereikte een lange bal vanuit de BSM-defensie – een wapen dat de gasten veelvuldig hanteerden – linksbuiten Jesper Eindhoven. Zijn voorzet zorgde voor de nodige paniek in de Geel-Wit-verdediging, maar de goed keepende doelman Pim Quaars wist erger te voorkomen voor zijn ploeg. Vijf minuten voor rust had Geel Wit op voorsprong moeten komen. De thuisploeg kreeg wel heel veel ruimte aan de rechterflank. De voorzet die daar uit voortvloeide kwam precies voor de voeten van Rens Knol, maar in al zijn enthousiasme joeg Knol de bal rakelings over.

Na rust was BSM aanvallend wat meer bij de les. Niet dat de ploeg daar heel veel mee deed, want vooral Quinte Lammerse had het vizier niet op scherp staan. Jesper Eindhoven soleerde bekwaam door de Geel-Wit-verdediging, maar zijn schot was vervolgens zo wild dat het doel volkomen gemist werd. Toch viel de 0-1. Een kwartier voor tijd mocht BSM een corner nemen. Jim Pijpers nam ‘m en deponeerde de bal precies op het hoofd van Sem van der Meer die bij de tweede paal binnenknikte.

Daarmee boekte BSM een welkome maar onverdiende overwinning op een hard werkend Geel-Wit. Een ploeg die zéker nog punten gaat pakken dit jaar. Maar dan moeten de spelers wél allemaal op tijd komen.

Tekst en foto: Marcel Akerboom