Ondermaats Telstar pakt toch de punten

Telstar heeft op bezoek bij Jong AZ de volle drie punten gescoord. Goed was het geen moment, maar door twee treffers van Terell Ondaan behoudt Telstar de aansluiting met de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie.

In een zo goed als leeg AFAS Stadion begon de ploeg van Mike Snoei met een gewijzigd middenveld in vergelijking met het duel een week eerder. Senne Lynen, Dylan Mertens, Melle Springer en Frank Korpershoek vormden het middenveld van de 4-4-2 opstelling. Shaquill Sno en Terell Ondaan waren het aanvalsduo.

Het duel begon niet onaardig. Ondaan ontsnapte aan buitenspel en schoot zijn ploeg in de achtste minuut op voorsprong. Kort daarna had de aanvaller ook zijn tweede van de avond kunnen maken, was het niet dat zijn inzet per abuis werd gestopt door een verdediger van Jong AZ.

Daarna was het wel gedaan met grote kansen. Het niveau van de wedstrijd daalde naar een bedenkelijk niveau. Telstar legde amper nog een knappe aanval op de mat, terwijl de thuisploeg Wesley Zonneveld alleen van afstand kon testen. Pas kort voor de rust kreeg Jong AZ een echte grote kans. Jamie Jacobs volleerde de bal over het doel.

Direct na de pauze was Ondaan weer gevaarlijk. Zijn schot teisterde de lat. Aan de andere kant nam Tijjani Reijnders de bal uit de lucht op zijn pantoffel, echter kon Toine van Huizen het schot op tijd smoren. Korte tijd later besliste Ondaan het duel. Donny van Iperen kwam goed door en vond uiteindelijk Ondaan. Het afronden bleek een koud kunstje: 0-2.

In het restant van de wedstrijd probeerden de Alkmaarse beloften het tij nog te keren, maar Telstar bleef eenvoudig overeind. Het had zelfs de score kunnen uitbouwen, maar Mertens miste voor een bijna leeg doel. Zodoende werd met een 0-2 voorsprong het laatste fluitsignaal bereikt.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl