Olympia Haarlem strikt spits Ter Hedde van eersteklasser Tubantia

Olympia Haarlem begint zaterdag ongeslagen aan de tweede seizoenshelft en lijkt zich op te gaan maken voor een vroeg titelfeest. Trainer Barry Tjeertes is ondertussen bezig om zijn elftal gevechtsklaar te maken voor de derde klasse. Om ook dan hoge ogen te kunnen gooien is Hugo ter Hedde aangetrokken. De spits komt over van eersteklasser Tubantia.

De overstap van de 24-jarige Hugo ter Hedde (links op de foto) lijkt wellicht vreemd, maar hij komt bij Olympia Haarlem terecht via zijn huisgenoot. Daniël Opoku speelt inmiddels al een jaar bij de koploper van de vierde klasse. “In eerste instantie is dit een stapje terug,” is Ter Hedde eerlijk. “Maar het is mij redelijk duidelijk geworden dat dit natuurlijk geen vierde klasse niveau is. Ik heb mogen meetrainen en een wedstrijd meegespeeld en toen was wel duidelijk dat er nog veel potentie en kwaliteit in dit team zit. In eerste instantie wilde ik hier gaan zoeken naar een eersteklasser, maar ik had geen contacten en de plannen van Olympia spraken mij wel aan. Daarnaast is het leuk om met mijn huisgenoot te spelen.”

“De plannen van de club en trainer Barry spreken mij aan,” legt de topscorer van de eerste klasse uit. “Hij wil aanvallend voetbal spelen met een spits die hoog druk zet. Dit past bij mijn speelstijl, het liefst ren ik de hele wedstrijd. Ik ben een spits met een mix van kracht en snelheid en speel graag in dienst van de ploeg. Ik denk dat deze ploeg de kwaliteiten heeft om ook volgend seizoen te promoveren en dan de tweede klasse in te gaan.

Tekst: Daan Schoonderwoerd en Martijn Prinsen
Foto: Robin Hilberink