Olympia Haarlem ruim langs Wartburgia in oefenduel

Olympia Haarlem heeft gisteren haar oefenwedstrijd tegen Wartburgia ruim gewonnen. Aan het Henk van Turnhoutpad werd het 5-1 voor de Haarlemmers.

Wartburgia komt net als Olympia Haarlem uit in de zaterdag derde klasse. En net als het team van Barry Tjeertes willen de Amsterdammers zo snel mogelijk naar de tweede klasse. “We zitten eigenlijk een beetje in hetzelfde schuitje”, aldus Tjeertes. “Helaas voor beide teams heeft corona er voor gezorgd dat dat nog niet gebeurd is.”

“In het begin van de voorbereiding waren we nog een beetje zoekende. Maar langzamerhand beginnen we een hecht collectief te worden. De spelers worden steeds fitter.” Ook het trainingskamp van vorige week werd goed benut. Olympia Haarlem speelde een oefenwedstrijd tegen het Belgische Avanti. Deze wedstrijd werd met 5-1 gewonnen.

Tegen Wartburgia werd het net ook genoeg gevonden. Janyro Purperhart mocht vanaf elf meter de openingstreffer binnen schieten. Na een goede individuele actie verdubbelde Cerilio Cijntje de score. Nog voor het rustsignaal maakte Purperhart zijn tweede van de middag, 3-0.

In de tweede helft kwam Olympia Haarlem op 4-0 door een doelpunt van Youssef Blel, oud-spits van Volendam en Quick Boys.  “Hij traint momenteel met ons mee. We kijken of het van beide kanten bevalt. Misschien komt er nog wel wat vanuit het buitenland voor hem.” De 5-1 kwam op naam van Lionel Frederik. Hij schoot de bal in de lange hoek. “Al met al een positieve wedstrijd waarin je ziet dat de ploeg stappen maakt. Fysiek maar ook voetballend”, sluit Tjeertes af.

Dinsdagavond staat alweer de volgende oefenwedstrijd voor Olympia Haarlem op het programma. Dan gaat Tjeertes met zijn ploeg op bezoek bij Derde Divisionist ODIN ’59. Aanvang: 20.00 uur.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Ellis Hilterman