Districtsbeker

Olympia Haarlem na winst op De Zouaven naar laatste zestien Districtsbeker.

Olympia Haarlem heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de KNVB Districtsbeker. Op eigen terrein werd de koploper van de zondag eerste klasse A met 2-0 verslagen.

En daar was helemaal niets op af te dingen. Olympia begon energiek en fel aan het duel. De Zouaven werd vroeg opgejaagd en waar het kon werd snel de voorhoede gezocht. Het leverde in de eerste tien minuten al een behoorlijke mogelijkheid op. Sami Haouam kon de bal na een mooie pass van Faissal Benhaddi voorgeven. Chaouki Salah kwam een centimeter te kort om de bal binnen te tikken.

Na een kwartier was het wel raak. Een fout bij het uitverdedigen van de bezoekers gaf Benhaddi de mogelijkheid om uit te halen. Hij zag zijn schot, van dertig meter, licht aangeraakt worden. De Zouaven doelman Schooneman was kansloos en zag de bal achter zich belanden. Pas na twintig minuten wist De Zouaven voor het eerst een beetje voor gevaar te zorgen. De voorzet van Brian Sikkens werd echter door iedereen gemist.

Niet lang hierna verdubbelde Olympia Haarlem de voorsprong. Met een mooi steekpassje wist Ogur Kaya Chaouki Salah te bereiken. De aanvaller wipte de bal over de uitkomende Schooneman heen en tekende voor de 2-0. (Tekst gaat verder onder video)

De Zouaven stelde hier maar weinig tegenover. Olympia doelman Dennie van der Giezen hoefde pas vijf minuten voor het rustsignaal echt in actie te komen. Ian Ligthart kopte de bal in de handen van de sluitpost.

De tweede helft was kwalitatief minder. Olympia speelde rommeliger en De Zouaven kwam meer aan aanvallen toe zonder echt heel gevaarlijk te worden. Pas in de laatste tien minuten konden er wat kansen genoteerd worden. Chris Grooteman kopte voor de bezoekers net over. Salah schoot voor de thuisploeg over. In de slotfase pakte Van der Giezen een schot van Tim Steneker uit de hoek en werd een scrimmage in het zestienmetergebied van Olympia Haarlem met lijf en leden weg gewerkt. Olympia Haarlem plaatste zich zodoende verdiend voor de achtste finale van de KNVB Districtsbeker.

Trainer Barry Tjeertes was een blij man na de overwinning. “Dit is een topresultaat. Je wint overtuigend van de koploper van de zondag eerste klasse. We plaatsen ons voor de laatste zestien in de beker. Iets wat nog nooit gebeurd is bij Olympia Haarlem.”

Na SDO (hoofdklasse) en De Zouaven hoopt Tjeertes weer op een mooie wedstrijd. “Ik ben benieuwd hoe ver we gaan komen. Hopelijk komt er weer een mooie tegenstander uit de koker.”

De uitslagen van de KNVB Districtsbeker vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Danny Prinsen