Olympia Haarlem houdt beker zaalvoetbaltoernooi in eigen huis

Olympia Haarlem heeft de beker in eigen huis gehouden. De ploeg van Barry Tjeertes greep de winst van het sterk bezette Olympia Haarlem Zaalvoetbaltoernooi 2018, dat na een jaar afwezigheid weer terug is. In de finale werd Blauw-Wit Beursbengels verslagen.

Dit jaar deden aan het seniorentoernooi EDO, HYS, Schoten, DSOV, Zandvoort, VSV, Blauw-Wit Beursbengels en gastheer Olympia Haarlem mee. De teams waren verdeeld in twee poules, waarvan de twee sterkste teams zich plaatsten voor de halve finales. HYS en Olympia Haarlem plaatsten zich donderdag voor de knockout-fase en Blauw-Wit Beursbengels en DSOV deden dat een dag later.

In de eerste halve finale ging het zondag van begin tot eind gelijk op tussen HYS en Blauw-Wit Beursbengels. Uiteindelijk namen de Amsterdammers de strafschoppen beter. Even later ging DSOV met 3-6 ten onder tegen de thuisploeg, waardoor Olympia Haarlem de mogelijkheid kreeg de beker in eigen huis te houden. Dit lukte ook. De Haarlemmers waren in de finale met 7-3 te sterk voor Blauw-Wit Beursbengels.

Karim Saaliti (Olympia Haarlem) werd verkozen tot speler van het toernooi bij de senioren. Younes el Idrissi (DWS) won de prijs bij de JO17, terwijl Mohammed Darkaoui (EDO) met de eervolle erkenning bij de JO19 aan de haal ging.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Archief Barry Tjeertes