Olympia Haarlem haalt bak aan ervaring binnen met Alje Wiltenburg

Torenhoge ambities. Olympia Haarlem wil zo snel mogelijk hogerop. Mede door de corona pandemie gaat dat niet op het tempo dat de club uit Schalkwijk graag wil zien. Zo moest het een jaar extra in de derde klasse uitkomen. 

Desalniettemin krijgt de selectie van de zaterdag derdeklasser wel vorm om ten strijde te trekken in de tweede klasse. Na de komst van Vincent Hofman en Jorian Faassen heeft Olympia Haarlem ook een middenvelder aan de selectie toe kunnen voegen. Alje Wiltenburg speelt volgend seizoen aan het Henk van Turnhoutpad.

Wiltenburg speelde de afgelopen jaren in de top van het amateurvoetbal. Begonnen bij de Zouaven speelde Wiltenburg daarna jarenlang voor De Dijk. Hiermee promoveerde hij van de eerste klasse tot aan de Tweede Divisie. De afgelopen drie seizoenen speelde hij voor OFC uit Oostzaan uitkomend in de Derde Divisie. 

Maar wat gaat een speler van het tweede amateurniveau doen in de derde klasse? “Ik was al langer aan het denken om misschien een stapje omlaag te doen. Ik wil namelijk ook aan een maatschappelijke carriere werken. Bij Olympia Haarlem ga ik de rol van technisch jeugdcoördinator op me nemen. Daarnaast willen we ons onderscheiden als club in Haarlem. Door de buurt bij de club te betrekken bijvoorbeeld.”

“De faciliteiten bij Olympia Haarlem zijn perfect. Krachthonk, sporthal, diverse soorten sportvelden buiten. Daar is menig club jaloers op. En mede door de faciliteiten kunnen we hier activiteiten organiseren om de jeugd uit Schalkwijk plezier in sporten bij te brengen. Dit sluit ook goed aan bij mijn dagelijkse werk als gymleraar.”

Ook wil Wiltenburg zijn trainerspapier halen bij Olympia Haarlem. “Bij De Dijk heb ik TC3 gehaald. Ik wil hier proberen TC2 te gaan doen. Maar daarnaast kom ik hier ook gewoon om te voetballen. Olympia Haarlem wil hogerop, ik wil daar een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Trainer Barry Tjeertes is zeer content met de komst van Wiltenburg. “Laat het duidelijk zijn dat ik erg blij ben. Dit is voor ons een buitencategorie aanwinst. Alje is een verdedigende middenvelder met een fantastische mentaliteit. Iemand die voorop in de strijd gaat en nooit verzaakt. Wij hebben vorig seizoen samengewerkt bij OFC en dit klikte erg goed en ik kijk dan ook uit naar de samenwerking volgend seizoen.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Ellis Hilterman