Olympia Haarlem begint seizoen met puntverlies in derby tegen United/DAVO

Olympia Haarlem heeft haar eerste competitiewedstrijd niet in winst om kunnen zetten. In de derby van Schalkwijk werd gelijk gespeeld tegen United/DAVO.

Het is niet voor het eerst dat Olympia Haarlem punten liet liggen tegen United/DAVO. Vorig seizoen was de ploeg van de Zuid Schalkwijkerweg al een van de weinigen die punten kon afsnoepen van de ploeg spelend aan het Henk van Turnhoutpad. Toentertijd werd het 2-2. Afgelopen zaterdag stond er na negentig minuten 1-1 op het scorebord.

Olympia Haarlem trainer Barry Tjeertes:  “Het is natuurlijk een zeer teleurstellende start van de competitie voor ons. We dachten wel klaar te zijn voor deze wedstrijd. Eigenlijk hebben wij ons normale niveau niet gehaald.” Het vizier stond volgens de trainer niet op scherp. “In de eerste helft creëren we drie grote kansen en werden we gevaarlijk uit wat spelhervattingen. De absolute scherpte ontbrak gewoon. Daarentegen hebben we ook niets weggegeven.”

Nadat Mounir Mounji een grote kans oog in oog met United/DAVO doelman Vincent Hofman had gemist kwamen de bezoekers op voorsprong. Eerst vond Erhan Kutlu Olympia-goalie Ronald van der Giezen op zijn weg. In de rebound schoot Donny Verdam zijn ploeg op voorsprong.

Niet lang voor het einde mocht Jeffrey van den Berg vanaf de strafschopstip de gelijkmaker achter Hofman binnen schieten.  Het duel eindigde dus net als vorig seizoen in een gelijkspel. “We hadden kansen in de eerste helft gewoon af moeten maken. Dat hebben we niet gedaan en dus hebben we een zeer teleurstellende start van de competitie”, vervolgd Tjeertes.

Zijn collega aan de andere kant, Wessel Colijn, zag de start iets zonniger in. “Ik ben best wel tevreden met dit punt. Tegen de favoriet van de competitie beginnen met een gelijkspel is niet verkeerd. We wisten dat Olympia veel kansen zou creëren. Maar ze gaan er niet in. We kwamen op voorsprong en dan is het jammer dat Dennis Mohringer ongelukkig hands maakte en daardoor een stafschop veroorzaakte.”

Colijn zag zijn doelman ongelukkig in botsing komen met Olympia-aanvaller Nick Baltus. Op de rand van het strafschopgebied raakte de voet van Baltus het hoofd van Vincent Hofman in een duel.  “Vincent is voor de zekerheid even naar het ziekenhuis geweest en gelukkig was alles goed.”

Al met al blikt Colijn tevreden terug. “Het was een mooie derby. Alles zat er in. Het publiek was de winnaar.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Ellis Hilterman