Ogulcan Sadiroglu speelt volgend seizoen derde divisie bij DEM

Ogulcan Sadiroglu heeft een magisch linkerbeen. Hij speelde in de jeugdopleiding van EDO toen AZ hem in 2015 scoutte.

Daar vertrok hij begin 2020 tussentijds en meldde zich aan bij HYS. Komend seizoen maakt de 21-jarige via OFC weer een stapje en komt hij uit voor het Beverwijkse DEM. Hij kan zowel linksback als linkermiddenvelder spelen.

 

Sadiroglu kwam vanaf zijn vijftiende als verdedigende middenvelder uit voor de jeugdelftallen van AZ. Ook speelde hij vier interlands voor Turkse jeugdelftallen. ,, Ik ging naar HYS om de club te helpen. Handhaving in de derde klasse was het doel. Vrienden verklaarden me voor gek maar ik wilde echt de club HYS helpen,” aldus Sadiroglu.

Simom Evers had hem onder zijn hoede en is blij dat de linksbener de overstap maakt naar DEM. ,,Op een hoger niveau zal hij beter uit de verf komen. Als Ogulcan zelf de knop omzet en hij heeft bij DEM de juiste begeleiding en mensen om hem heen kan hij het niveau zeker aan.”

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Trainer Barry Tjeertes over Sadiroglu. “Hij is een van de meest talentvolle spelers die ik onder mij heb gehad in de tijd dat ik jeugdtrainer was. Op de trainingen zag ik al dat hij over uitzonderlijke kwaliteiten beschikt.’

Tekst: Peter Brink

Foto: AZ Alkmaar