Oefenwedstrijd vrouwen Ajax bij Koninklijke HFC

Op 11 augustus om 18.00 is de Koninklijke HFC gastheer van een heel bijzondere wedstrijd. Dan speelt het damesteam van Ajax namelijk een oefenwedstrijd tegen de dames van het Franse Montpellier.

De dames van Montpellier-Le-Cres zijn in 1990 opgericht als fusieclub tussen Racing Club de Paillade en Entente Cressoise en spelen in de Division 1 Feminine. Bekende andere clubs uit deze divisie zijn Lyon en Paris Saint Germain.

Montpellier is in haar bestaan twee keer kampioen van Frankrijk geworden, waarbij de laatste titel dateert van het seizoen 2004-2005. Het laatst bekende seizoen (2019 – 2020) eindigden de dames van Montpellier op de vierde plek in de Division 1 Feminine.

De enige Nederlandse speelster die bij Montpellier heeft gespeeld is aanvalster Ashleigh Weerden die op 4 maart 2019 debuteerde bij de Oranje Leeuwinnen. In juni van dit jaar tekende zij een contract bij Ajax en keerde terug naar de Nederlandse competitie.

Ashleigh heeft in een aantal opvolgende vertegenwoordigende jeugdteams gespeeld. De toegang is gratis en HFC maakt er een mooi evenement van bij deze dameswedstrijd. Koninklijke HFC verzorgt de ballenmeisjes en als het ook nog mooi weer is, wordt het een fantastische avond. 

Met dank aan Wouter Rijpma