Noodverordening: alle sportparken op slot

De gemeente Haarlem heeft in een brief aan alle sportbestuurders laten weten dat alle sportparken en sportvelden op slot moeten. Ook voor recreatief gebruik.

Aanvankelijk moesten begin deze week alleen de clubhuizen op slot en werden alle activiteiten van de clubs afgelast. De sportparken zelf konden wel open blijven. Nu gaat alles dus op slot. ‘In lijn met de noodverordening en de landelijke aanpak is het op dit moment niet meer wenselijk om de sportparken open te houden. Ook in Haarlem sluiten we dus alle sportvelden en -parken af’, aldus de gemeente Haarlem.

Op het betreden van sportvelden wordt gehandhaafd. Dit betekent dat Handhaving en de politie waarschuwingen en zelfs (hoge) boetes kunnen uitdelen.

Navraag bij HBC leert dat ook in Heemstede de sportparken dicht zijn. “Wij houden ons als stichting aan de voorschriften. Het gemeentelijk sportpark is ook dicht en ik verwacht een bericht van de gemeente’, aldus Hans Touw. Hij is namens de HBC Stichting verantwoordelijk voor het complex.

Ook in de gemeente Velsen zijn alle sportparken afgesloten.