Nigel Castien heeft plek bij Zandvoort weer gevonden

Nigel Castien maakte afgelopen zomer een bijzondere overstap in het amateurvoetbal. Hij maakte de move van tweededivisionist Koninklijke HFC naar Zandvoort, dat uitkomt in de zaterdag tweede klasse. Een opmerkelijke stap, maar Castien staat nog altijd achter zijn besluit.

Investeren
De 22-jarige middenvelder kon lange tijd niet voetballen, doordat hij anderhalf jaar geleden een ernstige blessure aan zijn knie opliep. Na een geslaagde operatie en herstel was Castien behoorlijk wat gewicht aangekomen en lang niet meer zo fit als dat hij ooit was. “Ik had eerlijk gezegd niet zo’n zin om een heel jaar lang te investeren in mijzelf, om dan weer vanaf onderaan te moeten beginnen. Bij HFC is iedereen topfit. Ik moest gewoon weer beginnen in het tweede en daar zat ik niet zo op te wachten.”

De middenvelder woont zelf ook in Zandvoort en heeft veel vrienden in het eerste team. Zandvoort presteerde vorig seizoen uitstekend en promoveerde met een kampioenschap van de derde naar de tweede klasse. Ook sprak Zandvoort openlijk ambitie uit. “Naast ikzelf kwamen er nog een aantal goede spelers van buitenaf en wilden wij als promovendus meteen gaan meedoen om het kampioenschap. Ook zat ik nog steeds met wat klachten aan mijn knie en was ik bang dat ik nooit meer zo fit zou worden als voor de operatie. De keuze voor Zandvoort is uiteindelijk een weloverwogen keuze geweest.”

Resultaten
Ondanks dat er openlijk werd uitgesproken dat de ambitie was om mee te strijden om de top drie plekken, vallen de resultaten van de Haaien tegen. Volgens Castien komt dat mede doordat er elke week een ander team op het veld staat. “De instelling is hier wel wat anders dan bij HFC. Zo zijn er elke week wel een aantal mensen niet op training, zijn er soms opeens spelers een weekend weg of zijn er andere redenen waardoor spelers niet kunnen spelen. Daardoor hebben wij nog geen enkele keer met dezelfde vaste basiself gespeeld als de week ervoor. Dit is lastig, omdat je zo ook niet went aan elkaar.”

Nu er ook een aantal spelers terug zijn van blessures denkt de Zandvoorter dat er zeker betere resultaten zullen komen. Ook is hij nog steeds tevreden met zijn keuze voor Zandvoort. “Misschien dat ik ooit nog wel eens hogerop wil, maar ik ben hier niet gekomen om na één seizoen weer weg te gaan. We hebben een leuke groep met veel kwaliteit, die resultaten komen echt wel.”

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Archief Voetbal in Haarlem