Nieuwkomers HFC en HYS maken kennis met elkaar

In de zaterdag 4e klasse B namen de twee nieuwelingen Koninklijk HFC en HYS het tegen elkaar op. Beide ploegen willen dit jaar gaan strijden voor het kampioenschap. Koninklijke HFC begon goed aan deze missie want zij wisten hun eerste wedstrijd in de competitie te winnen. HYS werd verslagen met 1-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Rüstu Yildirim van HYS aan de verwachting is dat eind oktober HYS pas op hun niveau gaat voetballen. De ploeg moet nog wennen aan elkaar en in de voorbereiding heeft niet iedereen met elkaar gevoetbald. Rüstu gaf verder aan: “Ik heb vooraf op spelersprofiel gezocht van de jongens van HFC en we hebben gesproken met Mehmet Simsek. Hij gaf aan dat HFC een goede voetballende ploeg is.”

Trainer Jeroen Kroes van HFC zei: “Wij hebben mensen laten kijken bij HYS. Je wilt de informatie weten, maar het kan heel anders zijn op het moment dat ze tegen ons spelen. We moeten eerst gaan kijken hoe die gasten spelen maar we kunnen hier een mooi resultaat gaan halen.”Over zijn eigen team zei Kroes: “Vandaag is de eerste dag dat we iedereen hebben, 6 wissels hebben we op de bank en er staat een supermooi elftal op het veld.”

In de eerste tien minuten was het voor beide elftallen even aftasten. De eerste kans van de wedstrijd was voor Lucas Verstraten toen Pelle de Waard vanuit achter kan koppen richting de voorhoede. Het schot van de spits werd onschadelijk gemaakt door HYS-doelman Mert die er net zijn vinger achter kon krijgen. Joshua Baars kreeg in de 12e minuut een grote kans als hij de bal kan onderscheppen wanneer Faruk Yurdakan te zacht terug speelt op zijn verdediging. Het schot van Baars gaat net voorlangs. HFC creëert zodoende een aantal kansen en in de 13e minuut wordt dit ook beloond. Als Daan Lubbers vanaf de linkerkant van het veld de bal voor het doel kan geven, hoeft Lucas Verstraten alleen nog zijn hoofd tegen de bal te zetten voor de 1-0.

De bezoekers komen niet veel verder als de verdediging van HFC. Afstandsschoten van Majid El Yousfli en Zafer Kandemir waren geen probleem voor de HFC-doelman. Aan de kant van de Koninklijke HFC kreeg Lucas Verstraten veel kansen om de score te verdubbelen maar hij kon deze vandaag niet optimaal benutten. De grootste kans na de 1-0 was voor Tijn Kaagman. Bart Nelis die na 2 jaar blessureleed weer terug is op de velden legde een vrije trap op het hoofd van Kaagman die achterwaarts de bal op de lat kopte.

In de tweede helft bleef het beeld redelijk gelijk. Beide ploegen probeerden wel te voetballen maar het schortte aan de eindpassing en afronding. Er werd te zacht ingespeeld en achter de man. In de afronding zit het grootste probleem voor de ploeg van Jeroen Kroes. Vroeg in de tweede helft kreeg wederom Verstraten de bal voor de voeten op twee meter van het doel maar hij werkte de bal over het doel heen.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan was Lucas Verstraten weer onderdeel van een HFC aanval wanneer hij vanaf de rechterkant naar binnen mocht trekken en ter hoogte van de achterlijn de bal voor de keeper langs kon klaarleggen voor Joshua Baars. Voor een leeg doel hoefde hij de bal er praktisch alleen maar in te lopen maar hij wist de bal over het doel te schieten. HFC kon vandaag niet afwerken en dan ga je toch denken aan die voetbalwet, als je zelf niet scoort valt hij aan de andere kant. HYS moest dan via Zafer Kandemir die gelijkmaker gaan scoren. Hij mocht alleen op keeper Reinier Mutsaerts aflopen. Hij kreeg de bal ook wel voorbij de doelman maar de verdediging van HFC, die over het algemeen prima stond, kon de bal nog voor de doellijn weghalen. Mutsaerts moest nog een keer in actie komen om zijn doel schoon te houden op een schot van Özkan. Zo bleef het dus 1-0 en pakt Koninklijke HFC de punten.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze klassenpagina.