Nieuwjaarswedstrijd HFC wordt weer een toffe happening!

De voorverkoop voor de traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen de Koninklijke HFC legends en de KNVB Ex-Internationals is begonnen. Net als de vorige edities gaat het weer een unieke dag worden, waarbij veel oud-profs in actie gaan komen.

Kaarten voor het treffen op zaterdag 7 januari 2017 kunnen nu hier online besteld worden.   

De aftrap is om 14.30 uur op het hoofdveld van de Koninklijke HFC. De ontmoeting tussen de ’Koninklijke’ en de voormalige Oranje spelers, de Ex-Internationals KNVB,  is uitgegroeid tot een traditie. De eerste keer dat beide teams tegen elkaar speelden dateert van 1923.

Het is nog niet bekend wie de coach zal zijn van de ex-internationals. Spelersnamen zijn er ook nog niet. De laatste paar keren was (“Mister Ajax”) Sjaak Swart de coach in Haarlem. Spelers waren toen o.a. Frank de Boer die net als zijn tweelingbroer Ronald onder meer uitkwam voor Barcelona en Ajax. Dat geldt ook voor Pierre van Hooijdonk, de voormalige Feyenoord-spits en huidige analyticus bij diverse tv-programma’s. Misschien wordt er weer een beroep gedaan op voormalige spelers als Rob en/of Richard Witschge, Simon Tahamata, Aron Winter en wie weet, op pas afgezwaaide internationals.

De trainingen en selectieprocedure voor het Koninklijk HFC legends team is inmiddels begonnen en zal bestaan uit spelers uit het heden en verleden.

De organisatie van de dag is zoals gewoonlijk in handen van Nederlands oudste voetbalvereniging, Koninklijke HFC.

Net als vorig jaar is ING de hoofdsponsor.

 

Het totale programma op zaterdag 7 januari 2017 bestaat uit:

09.00 uur: Bibbertoernooi Koninklijke HFC, een ludiek intern clubtoernooi, outfits zijn zeker net zo belangrijk als de sportieve resultaten

11.00 uur: Koninklijk HFC D-1 – HVV D-1, de onder 13 jarigen selectieteams van de overgebleven oprichters van de KNVB

12.30 uur: Oud HFC – Oud Ripperda, een ‘live’ terugblik op de heroïsche strijd van weleer

14.30 uur: Koninklijke HFC legends tegen de Ex-Internationals KNVB

16.15 – 20.00 uur:  Afterparty in de gezellige muzikale feesttent en idem clubhuis

 

Na de wedstrijd zijn er kansen om een ex-international te ontmoeten tijdens de meet & greet. Er worden gesigneerde ballen in het publiek gegooid en voor kinderen zullen er speciale faciliteiten zijn.

De voorverkoop is online tot 11.00 uur op zaterdag 7 januari en op vrijdag 6 januari tussen 14.00 en 17.00 uur in het clubhuis van de Koninklijke HFC. Op zaterdag 7 januari zijn vanaf 11.00 uur kaarten te koop  bij de ingang van Koninklijke HFC, aan de Emauslaan 2 te Haarlem. De toegang voor kinderen tot 6 jaar is gratis, mits onder begeleiding van een meerderjarige. Tarief via de online voorverkoop en op vrijdag 6 januari: 6 tot 18 jarigen € 5,50 en vanaf 18 jaar € 10,50. Kosten voor kaarten bij de ingang: resp. € 8 en € 13.