Mohammed Osman toch nog weg bij Telstar

Telstar ziet een van zijn sterkhouders toch vertrekken. Ondanks een eerder bericht waarin door de club gemeld werd dat de middenvelder zou blijven, ruilt Mohammed Osman Velsen-Zuid al na een half seizoen in voor Heracles Almelo.

Het zong al even rond in IJmuiden. Na het aantrekken van Joakim Balmy (Nice) en Senne Lynen (Club Brugge) door Telstar leek de weg vrij voor Osman om een stap naar de Eredivisie te zetten. Maandag ontbrak de 24-jarige middenvelder al op de training om te gaan praten met Heracles. Vandaag werd de transfer afgerond en tekende de Syriër een contract voor 2,5 jaar bij de eredivisieclub.

“Dit had ik in mijn hoofd toen ik naar Telstar ging,” zegt hij op de website van Heracles. “Ik heb de kans gekregen om me te laten zien in de Jupiler League en ben blij met deze mooie transfer. Heracles Almelo is een club die al jaren bewijst spelers beter te maken, het is bovendien een mooie stabiele Eredivisieclub met een mooi stadion en een fanatiek publiek. Ik heb er ongelooflijk veel zin in.”

Osman kwam afgelopen zomer over van Vitesse waar hij vanuit de jeugdopleiding bij het eerste team terecht kwam. Bij de Arnhemmers kwam hij slechts tot vier duels. In september 2017 werd zijn contract bij Vitesse ontbonden. Na een proefperiode tekende Osman een contract voor een jaar bij Telstar. In het half jaar bij de Witte Leeuwen kwam speelde hij 18 duels en scoorde hij 7 doelpunten.

Foto: Heracles Almelo