Jack's League

Mix van HFC verliest van Jong Almere, Mitchel Michaelis maakt rentree

Een mix van eerste elftalspelers en Onder 21-talenten van HFC oefende dinsdag tegen Jong Almere. De Koninklijke verloor in het stadion van Almere met 2-1.  Positief was dat doelman Mitchel Michaelis weer één helft meedeed. De ziekenboeg blijft echter nog wel vol. Oscar Wilffert staat nog een paar weken aan de kant met een liesblessure terwijl ook André Morgan nog niet van de partij was.

Niets zo veranderlijk als de voetballerij. Het oefenduel zou oorspronkelijk aan de Spanjaardslaan gespeeld worden. De grote hoeveelheid regen zorgde voor een onbespeelbaar veld.  Zodoende op naar Almere. Maar ook binnen een selectie kunnen percepties nogal snel veranderen.  Trainer Tamerus dacht aan het begin van het seizoen nogal dun in de aanvallers te zitten, maar nu blijken juist de verdedigers kaart- en blessuregevoelig.

Desevio Payne gaf zaterdag aan dat hij uit voorzorg niet bij het duel met Quick Boys zat, maar kwam dinsdag ook niet in actie. Net zo min als Wilffert en André Morgan. ,,Oscar heeft last van zijn lies, dat had hij in de voorbereiding ook al, nu is hij een paar weken uit de roulatie”, zei Tamerus.

Het duel was een mooie gelegenheid voor trainer Tamerus om talentvolle verdedigers te testen. ,,De basisspelers hebben maximaal één helft gespeeld, Jim Hulleman dertig minuten.”

Zodoende kreeg Mikaël Schilling een kans op de backpositie.En Kane Prins, Ruben Heeremans en Trevon Akello in het centrum van de defensie.

Veel van deze tieners gaven hun vakantie op om in de voorbereiding mee te trainen met de selectie, alles om maar zo dicht mogelijk bij ,de heilige graal, het eerste elftal te komen.

Middenvelder Joas Kors kwam na de rust in het veld en mocht al zijn debuut maken in het eerste elftal. Kors, Lans Bovenberg en Deron Payne gelden als voorbeeld voor de nieuwe lading talenten die zich aandienen, maar, zo bleek ook in het duel met Almere, nog wél de nodig tijd nodig hebben.

Mehmet Yüksel schoot HFC na een half uur op 0-1. Jonas Arweiler maakte de gelijkmaker.Layee Kromah zorgde tien minuten voor tijd voor de winnende goal. In de slotfase waren Mikaël Schilling en Joas Kors nog dicht bij de 2-2.

De beoogde eerste doelman Mitchel Michaelis maakte twee maanden na zijn opgelopen blessure zijn rentree. Hij keepte de eerste helft, reserve keeper Richard de Groot stond na de rust onder de lat.

De huidige eerste keeper Duke Verduin kwam niet in actie, net zo min als Gillermo Kuling die de laatste weken bij Onder-21 imponeert.

De man met rugnummer 10, Franklin Lewis, was één van de weinige spelers die negentig minuten in actie kwam.

Net als tegen Quick Boys bleek ook Jordy Hilterman weer in goede doen. Zaterdag speelde hij negentig minuten. Nu slechts 45 minuten, maar trainer Tamerus ziet dat de middenvelder zich goed herpakt na een moeilijke privé-periode. ,,Ik heb hem zaterdag al een compliment gegeven.”

Tekst: Peter Brink