Mike Snoei ontslagen bij De Graafschap

Ex-Telstar-trainer Mike Snoei kon de hoge verwachtingen bij De Graafschap niet waarmaken en is ontslagen.

Een paar maanden geleden verlengde hij nog zijn contract, maar het mislopen van directie promotie en het worden uitgeschakeld in de play-offs kostte hem de kop. Snoei beschikte bij de Superboeren over een bovenmodale selectie en kon in de winterstop ook nog Melvin Platje huren. Ook vorig seizoen liep Snoei met De Graasfschap promotie naar de eredivisie al mis.

De Graafschap betaalde twee jaar geleden nog een afkoopsom aan Telstar om zijn doorlopende contract af te kopen. Snoei krijgt een afkoopsom mee, maar niet voor twaalf maanden.

Niet alleen de gelijke spelen tegen Jong Ajax en Helmond Sport waardoor de club directe promotie misliep en de uitschakeling tegen Roda JC zijn debet aan de vroege exit.

Snoei had vaak het hart op de tong en had nog wel eens akkefietjes met de pers of medewerkers. Daarnaast waren de fans geen voorstander van de gehanteerde speelstijl.

Snoei zei na het echec tegen Roda JC : “We hebben bijna het hele seizoen op de tweede plaats gestaan. Het mocht niet zo zijn. Op doelsaldo rechtstreekse promotie missen en dan dit.”

,,Ik kijk terug op twee fantastische jaren bij een geweldige club. We hebben tot het einde geknokt op zoek naar dat ultieme doel. Een geweldig woord van dank aan de supporters van De Graafschap. Het doet mij dan ook pijn dat wij samen één doelpunt tekort kwamen voor de zo gewilde promotie.”

,,Wij hebben Mike leren kennen als een keiharde werker”, zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede. ,,Mike kon een groep lang scherp houden en heeft tot de laatste minuut gevochten voor promotie. Er is twijfel of deze manier van werken drie seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie vol te houden is. Dan is het beter om nu de conclusie te trekken en niet door te gaan.”

Foto: 1963-pictures.nl