MidWest Cup 2020/2021

Al ruim 20 jaar een begrip in de regio. Nog nooit was er een seizoen waarin de cup niet gespeeld kon worden. Maar hoe nu in deze Coronatijd?

Vorig jaar begon het toernooi met 48 teams. Teams uit de regio van Zandvoort tot Rijsenhout en van Hillegom tot Heerhugowaard. Veel van deze teams hebben zich bij de organisatie al gemeld over het komende seizoen. “Gaat de Midwest Cup door dit jaar want dan doen wij graag weer mee!”

Om eerst maar even antwoord te geven op de belangrijkste vraag, JA als het aan ons ligt gaan we zeker door. Een toernooi van dit formaat welke al zo lang bestaat laten wij niet door Corona ten onder brengen. Je kunt je dan ook gewoon aanmelden om weer deel te nemen aan dit mooie toernooi.

De vraag is alleen nog wat de KNVB gaat doen m.b.t. de planning van het nieuwe competitie-seizoen. Voorgaande jaren startte wij in augustus zodat de meeste wedstrijden nog voor de start van de competitie afgewerkt waren. Dit jaar moeten we nog even afwachten of de bond hier ruimte toe laat.

Wat wel al duidelijk is is dat het toernooi een update krijgt. In overleg met veel trainers voorafgaande aan vorig seizoen zijn wij gaan zoeken naar een goeie mix van deze feedback en de kwaliteit van het toernooi. We zullen dit jaar geen A en B poule meer hanteren. De poulefase zal gespeeld worden door teams die uitkomen in de 5e, 4e, en 3e klasse. Alles daarboven stroomt in de volgende ronde van het toernooi in. De klasse waar je het komende seizoen in gaat spelen bepaald de indeling van het nieuwe bekerseizoen. Door deze aanpassingen proberen wij de kwaliteit van de wedstrijden en het toernooi an sich omhoog te krijgen. Hierdoor zullen ALLE clubs in het MidWesten mee kunnen doen ongeacht het niveau en werkelijk iets hebben aan deze wedstrijden.

Kortom, wij willen door en ontvangen jullie weer graag. Meld je snel aan door een mail te sturen aan redactie@voetbalinhaarlem.nl en zodra er meer duidelijkheid is ontvang je alle nodige informatie van ons.