Melvin Halsema verruilt United/DAVO voor Olympia Haarlem.

Na het vertrek van Mounir Mounji die eerder deze week een contract in de serie D van Italië tekende, heeft Olympia Haarlem snel een vervanger weten te halen. Met de komst van de 29-jarige linkspoot Melvin Halsema maakt Olympia Haarlem de selectie rond.

Alhoewel Halsema het prima naar zijn zin had bij United/DAVO was hij toe aan iets nieuws. “Ik heb het alle jaren heel erg naar mijn zin gehad. Hele leuke tijden gehad zowel binnen als buiten het veld. Het is een hele gezellige warme club waar ik ook veel vriendschappen heb opgebouwd in die tijd. Ik heb de keuze gemaakt voor Olympia Haarlem omdat ik voor mezelf wel weer toe ben aan een nieuwe uitdaging.”

Dat hij bij zijn nieuwe club vol aan de bak moet vindt Halsema helemaal niet erg. “Olympia Haarlem heeft goede spelers in de selectie dus het is dan ook leuk om daar de concurrentiestrijd mee aan te gaan. Het zal in de beginperiode wel even wennen zijn om met nieuwe jongens te voetballen en om goed fit te worden maar daar heb ik heel veel zin in.”

Barry Tjeertes is blij met de komst van Halsema. “Ik heb Melvin deze week opgebeld en heb tegen hem gezegd als je de stap nog een keer wilt maken is dit het moment. Hij moest daar even over nadenken en was er uiteindelijk redelijk snel uit dat hij deze sportieve uitdaging wilde aangaan. Melvin is een creatieve voetballer die op meerderen posities uit de voeten kan.”

Halsema speelde in het verleden voor EDO, AZ, Young Boys, Koninklijke HFC, Lisse en United/DAVO.