Mehmet Yüksel vertrekt naar Jong Sparta en tekent amateurcontract

Mehmet Yüksel is volgend seizoen actief voor Jong Sparta. De Rotterdammers volgen de spits al vanaf het begin van het seizoen. In de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta maakte de Haarlemmer al indruk. ,,Ik start bij Jong Sparta en als ik me waarmaak kan ik zo snel mogelijk naar het eerste elftal’’, zei het talent.

Duizenden dromen geleden mijmerde een kleine Mehmet al over het betaalde voetbal. Hij is pas 20 jaar maar heeft met Olympia Haarlem, Stormvogels. Zeeburgia, HFC, FC Twente en wederom HFC al tal van clubs versleten.

Zijn grootste sponsoren waren altijd zijn ouders. ,,Ook nu mag ik met de auto van mijn vader naar Rotterdam rijden. De hoofdscout van Sparta heeft me benaderd en ik blijf gewoon in Haarlem wonen.’’

 

Koninklijke HFC ontvangt geen transfersom voor de aanvaller. Mehmet Yüksel had nog wel een contract voor volgend seizoen maar omdat hij in Rotterdam geen fullprof contract ondertekent kan hij  gratis overstappen.

Hoofd Jeugdleiding Caspar Dekker gunt zijn ex-protégé de overstap van harte. ,,Het is mooi om te zien dat talenten zich doorontwikkelen. Het liefste heb ik natuurlijk dat Mehmet langer bij HFC had gebleven. Hij is natuurlijk een gewillige prooi voor een BVO die hem  gratis kan ophalen. Dit seizoen heeft hij al geleerd om zakelijker en meer in het collectief te spelen dat zal hij bij een BVO nog hard nodig hebben.’’

Trainer Gertjan Tamerus ziet inmiddels zijn halve elftal vertrekken. Vincent Volkert vertrekt naar Spakenburg, Wessel Boer naar IJsselmeervogels, Jordy Hilterman naar Rijnsburgse Boys, assistent Paulo Meijndershagen naar De Vogels terwijl ook Duke Verduin en Déron Payne in de belangstelling staan van een BVO.

,,Ik snap wel dat Sparta hem pakt’’ zegt Gertjan Tamerus. ,,Hij kan nog in de Tweede Divisie spelen en heeft veel potentie.’’

Mehmet Yüksel is snel, speelt goed tussen de linies, is doelgericht en heeft de laatste weken een patent op mooie goals.

TD Sander Vink is ‘not amused’. Hij krijgt én geen transfersom én moet weer de markt op om een vervanger te halen, of de talenten Jeffrey van der Heijden, nu geblesseerd, of Storm Holtkamp moeten zich doorontwikkelen.

,,We zijn bij HFC wel gewend dat ze gearriveerde spelers weghalen maar nu ze ook al onze talenten gaan halen moeten we steeds creatiever worden.’’

Tekst: Peter Brink
Foto: Pim Hols