Mathijs Veldman eerste aanwinst voor Schoten

Schoten heeft voor het nieuwe seizoen haar eerste aanwinst binnen. Mathijs Veldman komt over van DEM.

Veldman maakte vorig jaar de overstap van IJmuiden naar Beverwijk. Daar speelde hij in de O-23. Zijn doel was om op termijn in het eerste elftal van DEM te komen. Dit is, mede door corona, niet gelukt. “Bij DEM was het erg leuk. De wedstrijden die we hebben gespeeld waren erg leerzaam en van hoog niveau.”

Met DEM O-23 speelde Veldman in de eerste divisie. De Beverwijkers waren ingedeeld met mooie verenigingen als DOVO, FC Lisse en IJsselmeervogels. Bij Schoten gaat hij de zondag tweede klasse in en is hoopvol gestemd. “Ik verwacht dat we boven verwachting gaan presteren. We moeten denken aan het linkerrijtje.”

Bij Schoten komt Veldman zijn oude trainer van DEM O-23, Remko Hoek, tegen. “Remko stuurde mij een bericht dat hij hoofdtrainer bij Schoten werd en dat hij mij er graag bij wilde hebben. Ik heb er lang over na moeten denken maar heb uiteindelijk toch besloten om te gaan.” Veldman heeft veel vertrouwen in Hoek. “Remko is iemand die altijd positief naar de groep is en altijd op zoek is naar verbeterpunten. Ik denk dat Remko zijn eerste jaar als hoofdtrainer er eentje wordt die hij niet snel zal vergeten.”

Heeft hij er nog aan gedacht om terug te gaan naar IJmuiden? “IJmuiden is zeker een optie geweest maar ik denk dat Schoten voor mij nu beter is als voetballer. Natuurlijk gun ik IJmuiden het allerbeste”, sluit Veldman af.

Tekst: Danny Prinsen 

Foto: vv Schoten