Martin Haar vindt het mooi geweest

Het was een kortstondig maar mooi huwelijk. Na twee seizoenen stopt Martin Haar bij Velsen.

Martin Haar nam in de zomer van 2018 het stokje over van Ton Pronk. In zijn eerste seizoen bij Velsen kon meteen het kampioenschap in de eerste klasse gevierd worden. De club uit Driehuis speelt dit seizoen voor het eerst in de Hoofdklasse. En niet onverdienstelijk. Haar staat met zijn team na tien wedstrijden op de achtste plaats.

Maar toch stopt de ervaren trainer aan het einde van het seizoen. Velsen voorzitter Marc Bosman:  ‘Martin wilde graag minderen. Hij heeft het natuurlijk heel druk gehad en staat al zoveel jaar op het veld. Hij wilde meer tijd vrij maken om op zondag tijd met zijn vrouw door te brengen. Uiteraard kost deze beslissing hem veel moeite. Het is ook niet niks om na zo’n mooie tijd te stoppen als trainer.

Wij zijn als Velsen enorm trots dat Martin zijn kennis en ervaring met ons heeft willen delen. Ook de veranderingen die hij binnen onze club heeft doorgevoerd zijn we blij mee. Wij wilden stappen maken als club. Daar heeft Martin een goede rol in gespeeld.

We vinden het natuurlijk enorm jammer dat Martin weg gaat maar tegelijkertijd wisten we dat, toen we begonnen, het een contract voor een jaar zou zijn. Met een optie voor nog een seizoen. Dat we die twee jaar vol maken zegt genoeg. Martin heeft het enorm naar zijn zin gehad bij Velsen en wij met hem’, sluit de voorzitter af.

De trainer reageert zelf op de website van Velsen. ‘Velsen is een fantastische club en we gaan nog een mooi seizoen maken in de Hoofdklasse. In mei word ik 68 jaar en wil ik gaan genieten van andere zaken in het leven.’

Martin Haar was eerder hoofdtrainer bij Bad Bleiberg in Oostenrijk. Daarna was hij bij AZ de rechterhand van onder andere Willem van Hanegem, Co Adriaanse, Louis van Gaal en Ronald Koeman. Vanaf 2015 had hij de beloften van AZ onder zijn hoede. In 2017 werd hij met dat team kampioen in de Tweede Divisie.

Tekst: Danny Prinsen
Zie ook: www.rkvv-velsen.nl