Mario’s column: TVOH!

Deze column heb ik geschreven net nadat iedereen weer aan zijn of haar vrijheid mocht proeven. Schoorvoetend weer naar buiten. Weer naar DSS!

Geen idee wat de situatie is als je deze column leest. De situatie kan ook zo weer veranderen indien de Gamma-variant toeslaat. Iedereen weer thuis werken, geen uitjes, niet uit eten en al helemaal niet naar de kroeg. Ook niet meer naar de Gamma. Vandaar dat gekozen is voor de Gamma-variant. Het had net zo goed de Hema-variant kunnen zijn.  Maar goed, we zijn weer vrij! Beetje dan. Lekker weer naar de velden! De velden op, de kleedkamer in, de kantine in alhoewel je daar om 22.00 uur weer uit moet zijn. Dat is voor de jeugd geen belemmering en dus geen probleem. Voor de oudere jeugd, lees de voetballende vaders is dat wel een belemmering en dus een probleem. Mijn voorstel om dan maar eerst een biertje te drinken om daarna te gaan voetballen heeft het helaas niet gehaald.

Wat een verademing. Weer naar de velden. Het is geen toeval dat de discussie over TVOH weer meteen verstomd. Wij moeten ons tijdens coronatijd toch ergens druk over maken. Iedereen vind wel ergens iets van en daar vinden we dan weer wat van om vervolgens daar weer een mening over te hebben en liefst ook meteen je mening te ventileren. Nou het voetballen gaat weer beginnen dus we kunnen ons weer ergens anders druk over maken. Toeval of niet maar ons clubregime heeft de beslissing genomen niet meer met de huidige trainer door te willen. Er komt een nieuwe ambitieuze trainer die binnen een half jaar in de eredivisie moet spelen. Lukt dat niet wordt die weer de straat op gegooid en vinden wij daar weer wat van.

Vind ik daar wat van? Doet mijn mening er toe? Nee natuurlijk niet, maar ik vind het iets te ambitieus. Alhoewel er hoop aan de horizon gloort. In de wandelgangen heb ik namelijk weer vernomen dat er inmiddels minimaal 64 zondagteams naar de zaterdag verhuizen. Kijk dat schiet op. Voordat je het weet spelen wij in no-time in de topklasse. Dan heeft ons clubregime toch gelijk gekregen. Zie je wel! En dan vinden wij daar natuurlijk wel weer iets van.

Mijn nieuwe geboorte vond plaats in het winderige IJmuiden. Stormvogels tegen EDO. Heerlijk. Echt gras, een mooie glimmende bal, publiek op de tribune, twee vriendelijke trainers in of naast de dug-out, de vijfde colonne aan het bier in de kantine. Als vanouds! Ik heb een heerlijk potje gefloten. Beetje onwennig nog. Een beetje in de war van de uitspattingen van Ali B, Marco B en die pianist. In het begin van de wedstrijd had ik daar last van. Bij elke cornerbal zag ik wel een hand op de bil, een arm om de nek of een andere liefhebbende omhelzing. Vooral de opmerking dat ik als scheids zo’n lekker sexy broekje aan had was verwarrend voor mij. Geel? Rood? of doorspelen. Door de harde wind waaide het uiteindelijk allemaal wel weer over. Deze twee verenigingen hebben trouwens ook de intentie om zo snel mogelijk zo hoog mogelijk te spelen. Het wordt nog spannend.

Tot de volgende column!

Mario