Zaterdag 3e klasse B

Mannen VVC kennen geen genade met jongens UNO

UNO kende een debuut in de derde klasse om snel te vergeten. Titelkandidaat VVC stuurde de Hoofddorpers met de staart tussen de benen terug naar huis. Menno Martens, Jasper de Bie en Jesse van Wees scoorden allen twee keer tijdens de 10-1 overwinning.

De druiven waren zuur voor UNO-trainer Maarten Slagtveld. Zijn ploeg kwam niet alleen kwaliteit te kort, ook werden afspraken totaal niet nagekomen. “Daarnaast heb ik de tweede helft een verkeerde keuze gemaakt,” reageerde hij teleurgesteld na afloop. “Van te voren weet je dat hier niet de punten moet gaan pakken, dat moet in andere duels gebeuren. Maar de manier waarop is echt schandalig.”

VVC UNO - Voetbal in Haarlem
VVC kende geen genade met UNO.

VVC was vanaf de allereerste minuut veel te sterk voor UNO. Het enige gevaar wat UNO kon tonen kwam bij Nolan Roffelsen vandaan, maar na tien minuten had de ploeg van Rini van Roon ook dat onder controle en was er geen houden meer aan. De kansen werden vlot aaneen geregen en na iets meer dan tien minuten kwam de thuisploeg op 1-0 door een doelpunt van Yorbin den Ouden.

Dat het met de thee slechts 3-0 stond was eigenlijk een wonder. Menno Martens en Jasper de Bie zorgen de eerste helft voor de 2-0 en 3-0. Na rust probeerde UNO-coach Slagtveld het gevaar wat van de zijkanten kwam tegen te houden door zijn vleugelverdedigers wat hoger te laten acteren. “Geen goede keuze,” zei hij achteraf. De ruimtes achter de UNO verdediging werden zo groot dat VVC keer op keer verscheen voor doelman Van Ingen.

Van Ingen deelde overigens mee in de malaise van UNO. De UNO-doelman oogde onzeker en er was geregeld miscommunicatie met zijn verdedigers. Hij kon ook niet voorkomen dat VVC na rust de score snel deed oplopen. Door doelpunten van Martens, Van Wees, De Bie, Kinkel, Robberts en Van Vilsteren werden de dubbele cijfers behaald en kon het scorebord het ook niet meer aan. UNO redde nog de eer door tussendoor de 5-1 op het scorebord te zetten. Echter was dit een eigen doelpunt van VVC-routinier Marco Cloos.

Philip uit den Boogaard was een tevreden assistent-trainer na afloop. “Dit was geen test, maar ons team is in balans,” zei hij. Daarnaast was Uit den Boogaard blij met de uitslagen op de andere velden. VVC oogde fysiek sterk en liet de bal vrij eenvoudig rond gaan tegen UNO. Een prima begin van het nieuwe seizoen voor de club uit Nieuw-Vennep.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.