Zondag 5e klasse C

Mannen HYS sturen jongens Geel-Wit puntloos naar huis

In de zondagse kelderklasse vond het Haarlemse onderonsje plaats tussen HYS en Geel-Wit. De grootste verschillen waren niet zo zeer te vinden in het spel, maar vooral in leeftijd en de bouw van de spelers. HYS was vele malen sterker in de duels en zette op deze manier de jonkies van Geel-Wit letterlijk en figuurlijk opzij en ging er met een 4-2 overwinning vandoor.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en was het duel in evenwicht. Aan beide kanten waren wat kansen en werden de keepers getest. Halverwege de eerste helft begon de wind zich ook nog met de wedstrijd te bemoeien. Geel-Wit keeper Paul Leuveman probeerde de bal uit te schieten, maar deze kwam door de wind net zo hard weer terug en zo kon hij hem zelf weer opvangen. Dit mag niet en dus kreeg HYS op een paar meter van het doel een vrije trap. Ibrahim Savas zet op deze wijze 1-0 op het scorebord.

HYS - Geel-Wit - Voetbal in Haarlem
HYS was te sterk voor Geel-Wit. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Verder was er weinig spektakel in de eerste helft. Geel-Wit-aanvoerder Steef Heeremans probeerde af en toe vanuit de tweede lijn te vuren, maar trof geen doel. Ook zijn schuiver voor het doel langs kon net niet worden ingetikt door invaller Dean Molenaar. Diezelfde Dean Molenaar kon vlak voor rust wel zijn grote teen tegen de bal krijgen na een steekpass. HYS-doelman Berkem Cirakci kwam uit, maar zag de bal voorbij hem rollen zodat er gerust kon worden met een 1-1 stand.

Na rust begon HYS direct goed. Op eigen helft kregen zij een vrije trap. De bal vloog richting het strafschopgebied van Geel-Wit en stuiterde over de defensie heen, waardoor de ingevallen Abdullah Kutlu de 2-1 kon laten noteren. Kutlu beloofde bij zijn invalbeurt de verlossing te brengen en hij hield woord. Niet veel later kon hij aanleggen voor de 3-1. Op een mooie wijze kon hij de bal over de keeper heen schieten.HYS - Voetbal in Haarlem

Geel-Wit bleef wel proberen om de aansluiting te vinden maar was hierin niet gelukkig. Een vrije trap werd van de lijn gehaald, twee maal werd de paal geraakt en de schoten van afstand belandden allemaal als simpele prooi in de handen van HYS-keeper Cirakci. HYS rondde het echter wel af toen Abdullah Kutlu aan de linkerkant een voorzet gaf op Emre Gungor. Gungor schoot de bal in de kruising en besliste het duel: 4-1.

Pas aan het eind van de wedstrijd deed Geel-Wit iets terug middels een penalty die keurig werd binnen geschoten door Steef Heeremans. Hij kreeg zo toch nog zijn welverdiende goal. Geel-Wit had de meeste pogingen vandaag, maar de oudere en sterkere mannen van HYS gingen vandaag slimmer om met de kansen. De Haarlemse derby in de vijfde klasse C was een prooi voor HYS.

Alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vijfde klasse C vind je op onze klassenpagina.