MidWest Cup

Madjer Lukoki scoort drie keer, Robin van der Linde vier keer!

In verschillende poules stijgt de spanning nu bijna alle clubs in actie zijn gekomen. Dinsdagavond werden er weer zeven duels gespeeld. HBC en Olympia Haarlem lijken op weg naar de volgende ronde, maar ook DSOV en DEM scoorden een driepunter.

Schoten – DSOV
In poule A revancheerde DSOV zich van de 1-2 thuisnederlaag tegen Velsen. Op bezoek bij kersverse tweedeklasser Schoten werd er met 1-4 gewonnen. Spiros Lomis, Jason Esseboom en Levy van Nispen (2x) scoorden de treffers voor de ploeg uit Vijfhuizen. Virgil Moal scoorde de eretreffer namens de thuisploeg. Opvallend was dat bij Schoten de tweede helft veldspeler Alpay Kilic onder de lat stond, nadat Brian Koppert geblesseerd was uitgevallen.

“Voetballend kwamen we goed mee en we creëerden ook kansen, maar we scoren momenteel nog niet zo makkelijk. Ik miste nog een aantal jongens, die komen nu weer terug. Lennaert Stuur maakte wel zijn rentree, daar ben ik erg blij mee,” aldus Tom Jacob.

Heemstede – DEM (zat)
Na Hoofddorp (zat) en United/DAVO hebben Heemstede en DEM ook de eerste wedstrijd gespeeld in poule G van de MidWest Cup. Zaterdag derdeklasser DEM won met 0-3 in Heemstede bij de zondag vijfdeklasser. Rick Stals, Levin Burghan en Colin Bijster schoten met scherp. Met name de treffer van Burgham was van grote schoonheid. Hij scoorde de tweede treffer door de bal met zijn hak achter de Heemsteedse doelman te werken.

“Ik denk als wij onze kansen benut hadden, dan was het anders gelopen. Maar ‘als’ telt niet,” zei trainer Amir Sadyoust. “We hebben wel weerstand kunnen bieden en het is een goede leerschool voor ons geweest. Ik moet toegeven dat DEM een goed team heeft.”

Olympia Haarlem – BSM
Olympia Haarlem is nog niet zeker van de tweede ronde van de MidWest Cup, maar de ploeg van Barry Tjeertes zette tegen BSM een grote stap. Halverwege de wedstrijd leidden de Haarlemmers met 1-0, maar uiteindelijk werd er met 5-1 gewonnen. Joey Salden en Janyro Purperhart scoorden beiden één keer, terwijl Madjer Lukoki een hattrick op zijn naam zette. Voor BSM scoorde Quinte Lammerse. Olympia Haarlem gaat na twee duels ongeslagen aan de leiding. RCH moet nog in actie komen.

Vogelenzang – HBC (zon)
De eerste ploeg die officieel strandt in de poulefase is Vogelenzang. De drie duels die de ploeg van Felix Aerts speelde werden verloren. HBC was met 2-5 te sterk, al wist de thuisploeg wel twee keer het net te vinden. Bij een 0-5 stand scoorde Pim de Koning beide treffers. Voor HBC scoorde Robin van der Linde maar liefst vier keer. De andere treffer werd gemaakt door Bram Schoof.

HBC is met 7 punten bijna zeker van de tweede ronde, al kan Bloemendaal wel de koppositie nog overnemen. “Onze eerste helft was best goed, we misten nog best veel kansen, maar kwamen wel op 0-4. Daarna waren er wat wisselngen en werd het wat rommeliger. We scoorden wel nog de vijfde, maar Vogelenzang kwam ook wat beter in haar spel en scoorden nog twee keer. Het was van onze kant prima,” aldus trainer Steef van Loon.

Van de duels SCW – HYS (zon), Hillegom – Zandvoort en Onze Gezellen – HYS (zon) zijn wedstrijdverslagen.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto: Voetbal in Haarlem