Levy van Nispen naar Derde Divisionist SJC

Het kan raar lopen in een voetbalcarrière. Kijk maar naar Levy van Nispen. Zo speel je in de zaterdag vierde klasse. En het seizoen erop kom je uit in de Derde Divisie. Van Nispen maakt de overstap van Olympia Haarlem naar SJC uit Noordwijk.

De carrière van Van Nispen kende tot nu toe aparte wegen. De aanvaller speelde in de jeugd bij Ajax, Haarlem en Volendam. Daarna kwam hij uit voor United/DAVO, Odin ’59 en DSOV. In Vijfhuizen ging het niet zoals gepland en halverwege het lopende seizoen stapte hij over naar zaterdag vierde klasser Olympia Haarlem. De afspraak met trainer Barry Tjeertes was dat de samenwerking anderhalf jaar zou duren. Na vier maanden komt er een vroegtijdig einde.

Tjeertes is daar absoluut niet rouwig om. “Op het moment dat SJC zich meldde ben ik met Levy gaan praten. Hij twijfelde in eerste instantie en wilde eigenlijk niet zo snel weer vertrekken. Bij Olympia Haarlem heeft Levy het goed naar zijn zin maar speelt hij eigenlijk onder zijn niveau. Ik heb hem gezegd dat hij alles uit zijn carrière moet halen. Hij is nog jong dus moet er vol voor gaan”.

Voor Van Nispen was de keuze niet heel makkelijk. “Ik heb er lang over na moeten denken mede doordat ik het bij Olympia Haarlem erg naar mijn zin heb. Ik kan het goed met Barry vinden dus vond ik het best een moeilijke keuze. Uiteindelijk is het een mooie kans bij een mooie club in de Bollenstreek dus die moet ik met beide handen aanpakken”.

Bij SJC komt Van Nispen een bekende tegen. Volgend seizoen staat Florian Wolf aan het roer in Noordwijk. Deze trainer stond ook bij Volendam langs het veld in de tijd dat Van Nispen daar speelde.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem