Lennart Loorbach bezig aan laatste seizoen in Bennebroek

BSM moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Lennart Loorbach heeft bij het bestuur van de club uit Bennebroek aangegeven dat hij na dit seizoen zal vertrekken, omdat hij toe is aan een nieuwe sportieve uitdaging.

Loorbach begon drie jaar geleden bij de club, uitkomend in de zondag vierde klasse, aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hiervoor was hij assistent trainer bij Alliance ’22. “Mijn doel was om van BSM een stabiele vierdeklasser te maken. Ik denk dat dit vrij aardig is gelukt.” De resultaten spreken in ieder geval voor zich.

“In mijn eerste jaar kwamen we een punt te kort voor deelname aan nacompetitie. En vorig seizoen stonden we op een mooie vierde plek, toen het seizoen abrupt eindigde door het coronavirus. Ook nu staan we op een vierde plek met acht punten uit vier wedstrijden. Dat hadden overigens tien punten moeten zijn. Het gelijkspel in de eerste wedstrijd van het seizoen was compleet onnodig.”

Hij is dankbaar dat BSM hem de kans heeft gegeven om voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag te gaan. “Ik heb de afgelopen 2,5 jaar fijn samengewerkt met de spelersgroep en technische staf. Het is ook absoluut niet zo dat ik het niet meer naar mijn zin heb hier. Tot op de dag van vandaag ga ik namelijk met plezier naar de club. Het levert mij uiteindelijk nog steeds meer energie op dan dat het mij kost. “

Loorbach weet nog niet wat hij volgend seizoen gaat doen. “Mijn ambitie is om aan de slag te gaan bij een club die op een hoger niveau speelt. Maar het belangrijkste is de combinatie van een nieuwe uitdaging, de mogelijkheden bij een club en de spelersgroep die je tot je beschikking hebt.”

Maar eerst wil de trainer op een goede manier het hoofdstuk BSM afsluiten. “Hopelijk kunnen we ergens in het nieuwe jaar weer in competitieverband gaan voetballen. Zodat we op jacht kunnen naar een plek in de nacompetitie voor promotie. Dat zou een prachtig slotstuk zijn.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem