Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Late winst in Rijnsburg

DoorRedactie

jul 28, 2021

De Bollenstreek is kennelijk héél even een constante bron van herkenning voor Telstar. Ga maar na: vorige week dinsdag deed Telstar Katwijk aan (Quick Boys), a.s. zaterdag is V.V. Katwijk gastheer voor een drieluik (incl. Kon. HFC) en gisteren bracht de spelersbus van Jan de Wit de selectie voor een kort ritje naar Rijnsburg toe waar de plaatselijke trots Rijnsburgse Boys (bijgenaamd ‘’ De Uien’’), sinds jaar en dag een vaste waarde in de Tweede Divisie, zich sportief kon meten met een B.V.O op hun prachtige onderkomen: de Middelmors.

Nog ruim een week te gaan en dan staat degradant en ‘’nationale knuffelclub’’ Emmen voor de deur voor de seizoenouverture in Velsen-Zuid. Hoe staan de Witte Leeuwen er sportief voor? De selectie lijkt kwantitatief op orde maar Jonker en de zijnen zijn nog naarstig op zoek naar defensieve (centraal) versterking.

Voor Roman Tugarinov, een 21-jarige proefspeler van Espanyol B, was het een meer dan hectisch etmaal. Ga maar na: dinsdagavond om 19.15 uur de wei in als basisspeler en vandaag, precies 15 uur later, om 10.15 uur stapte hij op het vliegtuig naar Barcelona in afwachting of de clubs er uit zullen komen.’’ Het is nu niet in mijn handen. Ik ben benieuwd wat er uitkomt want ik sta niet onwelwillend tegen een verblijf hier,’’ oordeelde de Rus die gemengde gevoelens had over het geboden veldspel tegen Rijnsburgse Boys.

’’We waren aanvankelijk niet bij de les want onze start was matig. Naarmate het duel vorderde kregen we meer grip en we wonnen uiteindelijk ook nog,’’ aldus de Rus die na 55 minuten spelen vervangen werd en zijn snelle en behendige tegenstrever, oud-prof Furhgill Zeldenrust, behoorlijk in bedwang hield.

Zoals gezegd speelde Telstar slordig en kwam nauwelijks tot uitgespeelde mogelijkheden tegen een fysiek sterkere gastheer. Dat gold ook voor de thuisploeg waardoor de 300 toeschouwers een matig potje voetbal kregen geoffreerd. De plensbui vlak voor het duel hielp zeker niet mee want regelmatig lieten losgeraakte graspollen gaten achter op de zompige grasmat. Na rust aanvankelijk weinig verbetering tot op het uur invaller Monteiro na een kluts de bal van dichtbij in de goal werkte. De achterstand noopte Telstar tot initiatief want Rein Smit had inmiddels de geblesseerd geraakte Lesley Bakker vervangen en zijn komst voorin gaf Telstar extra power. De Castricummer jaagt op elke bal en denkt vooruit en scoorde na prima voorbereidend werk van Gyliano van Velzen de gelijkmaker;1-1.

De treffer gaf Telstar vleugels en energie. Plotseling kwam Telstar beter in het spel. Ook omdat zes invallers/basisspelers het verschil konden maken want van de ploeg die voor rust startte, zullen niet veel spelers een basisplek veroveren. Drie minuten voor tijd het absolute hoogtepunt. Invaller Yassine Zakir zette voor en wie anders dan Glynor Plet verlengde de bal met een prachtige hak richting goal. De doelman van de thuisploeg was kennelijk zo onder de indruk van het huzarenstukje dat hij de ingeschoten hakbal nog wel toucheerde maar zo licht dat de bal hoog tegen het net aan plofte;1-2. Zaterdag wacht slechts 1 kilometer verderop een drieluik bij V.V. Katwijk. Een week later komt Emmen langs en begint seizoen 2021/2022 voor hopelijk goed gevulde tribunes.

Tekst: Hans Akkerman
Foto: www.rijnsburgseboys.nl / Hans Heemskerk

Door Redactie