Korpershoek na afscheid bij Telstar op de bank bij HFC

Telstar neemt vanavond voor het duel met Roda JC nog een keer afscheid van Frank Korpershoek. Mister Telstar wordt dan nog een keer in het zonnetje gezet.

Inmiddels is hij al bezig met het vervolg van zijn loopbaan, niet in het veld, maar buiten het veld. Al zal Mink Verbaan, coach van oud-Telstar hem ongetwijfeld overreden tot een wedstrijd met de ex-Witte Leeuwen.

 

HFC

Korpershoek is anno nu werkzaam in de middenbouw van Ajax, hij volgt de opleiding UEFA A en hij is assistent-trainer bij Koninklijke HFC .

Donderdagavond kon Korpershoek de training van HFC-1 leiden. Samen met vijf! andere trainers stond hij op veld. Net als 24 selectiespelers en drie keepers.

De andere trainers waren Rik Verhage, Ruud Bijnen, Juun Mooij, Paulo Meijndershagen en Terence Meuwese. Een nieuw leven is begonnen.

Trainer

Eigenlijk was hij als voetballer ook al een soort coach. ,,Ik heb de absolute wil gehad om het hoogste te halen en kon in het amateurvoetbal misschien wel meer verdienen, maar ik ben geen avonturier. Ik heb me altijd betrokken gevoeld bij iedereen om me heen. Ik heb spelers geprobeerd te helpen door ze op een of andere manier te raken waardoor ze iets extra’s gingen doen.’’

Jaren geleden trainde hij al de B1 van HFC.

Frank Korpershoek als coach bij Kon. HFC B1 – YouTube

Dankbaar

Vrijdag is zijn avond en die van de fans. Zij komen hem bedanken, maar eigenlijk is hij de club en de fans ook dankbaar.

,,Ik heb altijd mijn best gedaan om als een enthousiast persoon gezien te worden die ook buiten het veld klaarstond voor mensen. Ik ben betrokken geweest bij veel sociaal maatschappelijke projecten, ook dat was mooi om te doen.’’

Zaterdag zit hij als eindverantwoordelijke op de van HFC tijdens het uitduel bij Noordwijk.

Tekst: Peter Brink

Foto: Pim Hols