Koploper Zandvoort tegen VVC met de hakken over de sloot

Dat was de uitslag van de wedstrijd SV Zandvoort – VVC, waarin de Zandvoorters zichzelf het heel erg moeilijk maakten. Een door een uiterst correcte arbiter Ambachtsheer in de blessuretijd van de tweede helft aan SV Zandvoort toegekende strafschop, bracht de beslissing in deze knotsgekke wedstrijd. Zandvoort bleef met 4-3 aan de goede kant van de streep.

Zandvoort was niet des Zandvoorts. Voorin werd node Bud Water gemist. De topscorer van de 3e klasse B had tijdens een oefenwedstrijd tegen Quick Boys 2 een blessure opgelopen en is zeker 2 weken uitgeschakeld. Hij kan voor Zandvoort het verschil maken en is altijd gevaarlijk voor zijn tegenstander. Ook Max Aardewerk was geblesseerd. Hij liep op de training een zwaar gekneusde grote teen op en moet nu zelfs afwachten of die wellicht gebroken is of niet. “In het ziekenhuis wisten ze het nog niet. Ik heb in ieder geval een dikke en donkerblauwe grote teen,” aldus de Zandvoortse middenvelder.

Direct na de aftrap werd duidelijk dat de nieuwe trainer van VVC, Rick van IJzendoorn, zijn huiswerk goed gedaan had. Zijn ploeg speelde met de nodige lef en was regelmatig voor het doel van Daan Kerkman te vinden. Al in de 6e minuut kreeg Kas de Vries een dot van een kans. Volkomen vrij voor Thierry Wesseling kon hij het doel echter niet vinden, en dat zou gedurende wedstrijd nog een aantal keren gebeuren. Nog geen minuut later was het linkerverdediger Justin Luiten die Kerkman, in geslagen positie, bijstond. Hij kon de bal van de lijn weer het veld intrappen. Vijf minuten later werd Zandvoort met de neus op de feiten gedrukt. Laszlo de Kleijn kon een wilde trap vanuit zijn verdediging aannemen en tussen twee Zandvoortse verdedigers door Kerkman verslaan: 0-1.

Ook Jesse de Haan kon deze middag niet veel goeds doen. Na nog geen half uur faalde ook hij alleen voor de Vennepse keeper, die deze middag een engeltje op zijn schouders had. Nigel Berg moest eraan te pas komen om de balans weer in evenwicht te brengen. Met zijn katachtige bewegingen zette hij zijn directe tegenstander opzij en stormde het 16-metergebied in, waar hij onreglementair werd neergehaald. De bal ging voor de eerste keer deze wedstrijd op de stip. De Haan kon deze kans niet missen en zorgde voor de 1-1. Nog vóór het rustsignaal stelde Zandvoort orde op zaken, leek het. Uit een vrije trap kon keeper Wesseling ternauwernood de bal nog wegwerken, maar wel rechtstreeks in de voeten van De Vries die deze kans wel wist te benutten: 2-1.

Waarschijnlijk had trainer Ted Saunier wel het een en ander tijdens de rust te vertellen. Het spel van Zandvoort was chaotisch te noemen. Veelal kwamen passes niet aan en werd er te traag tussen de linies geschakeld. De start van de tweede helft was voor Zandvoort het tijdstip om richting het doel van VVC te trekken; het gaf aanvankelijk een ander beeld dan de eerste helft. In de 62e minuut produceerde een weergaloze Berg een van de mooiste doelpunten die er misschien wel ooit op het Zandvoortse gras gemaakt was. In zijn ooghoek zag hij Wesseling te ver voor zijn doel staan. Uit een halve draai wist hij de bal perfect in de verre hoek te plaatsten, 3-1, en Zandvoort leek op rozen te zitten.

Niets was minder waar. Nog geen drie minuten later was het opnieuw De Koker die de aansluiter wist te scoren, 3-2 en nog bijna een half uur te gaan. Invaller Rayan Lammers kreeg een ongelukkige gele kaart met uiteraard een vrije trap als gevolg. Een kromme bal stelde een van de Vennepse spitsen in staat om koppend de stand opnieuw in evenwicht te brengen. Zo zat Zandvoort op rozen en zo moest er alles uit de kast gehaald worden om drie punten uit deze knotsgekke wedstrijd te halen. Zandvoort werd allengs sterker maar moest waken voor de uitvallen van de gasten, die zeker niet zonder gevaar waren.

Zandvoort vocht met de moed der wanhoop. Dik in blessuretijd kregen de gastheren een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied, met voor Zandvoort een meer dan welkom cadeau van Ambachtsheer. Koen Michielsen werd, zichtbaar voor de arbiter, in het strafschopgebied onreglementair onderuit gehaald en de bal ging op de stip. Berg eiste die penalty op en scoorde gedecideerd de winnende treffer, want wat VVC in de resterende paar minuten ook probeerde, een verrassing zat er niet meer in. SV Zandvoort haalde met de hakken over de sloot de eindstreep en blijft onbetwist de koploper in de 3e klasse B.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Joop van Nes jr.