Zaterdag 4e klasse B

Koninklijke HFC (zat) lijkt titelstrijd beslist te hebben

Het ziet er naar uit dat HYS zal moeten proberen via de nacompetitie te promoveren. De kraker in de vierde klasse B tussen de twee sterkste teams werd gewonnen door koploper Koninklijke HFC. De oudste club van Nederland versloeg de Turkse tegenstander met 1-4 en slaat daarmee een gat van vier punten met nog vijf te spelen duels.

Eigenlijk waren de bezoekers de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Na een respectvolle minuut stilte in verband met het overlijden van de moeder van de elftalleider van Koninklijke HFC trok de ploeg als collectief ten strijde. HYS probeerde het wel en kreeg ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Mustafa Bekin vond echter HFC-doelman Reinier Mutsaerts op zijn pad.

Capituleren
Bart Nelis leek na een kleine tien minuten de score te openen. Mert Beyik, de doelman van HYS redde uitstekend. Kort daarna moest hij toch capituleren. Mutsaerts vond met een lange bal Joshua Baars. Baars sneed vanaf de zijkant goed naar binnen en liet Beyik kansloos, 0-1. De bezoekers hadden met name de macht op het middenveld. De ploeg voetbalde gedurfd, waarbij bijna alle ballen vooruit werden gespeeld.

Op het halve uur verdubbelde Tijn Kaagman uit een hoekschop de score. Koninklijke HFC leek op rozen te zitten. Faruk Yurdakan probeerde HYS terug in de wedstrijd te schieten. De aanvoerder leek alleen op Mutsaerts af te kunnen lopen, maar met een uiterste poging kon Maarten Crul redding brengen.

Fel maar fair
Het niveau van wedstrijd ging de tweede helft omlaag, maar de strijd bleef onverminderd aanwezig. Beide teams schuwden de duels niet en zochten de grens van de uitstekend leidende arbiter De Groot op. Enkel Mustafa Bekin ging – buiten het zicht van De Groot – over de scheef. In het voorbijlopen van zijn tegenstander plantte hij zijn elleboog op de kaak van zijn tegenstander. Een actie die totaal niet bij de wedstrijd hoorde, want de twee teams speelden fel maar fair.

Emre Güngör leek de spanning in de wedstrijd terug te brengen met een schitterende vrije trap. Echter stopte Mutsaerts de bal net zulke stijlvolle wijze. Mutsaerts was korte tijd later weer van waarde voor zijn ploeg toen hij een schot van Güngör in twee instanties wist te pakken. De middenvelder van HYS probeerde zijn elftal op sleeptouw te nemen.

Gespeeld
Twintig minuten voor tijd zorgde Bekin op bijzondere wijze voor de 1-3. Hij schoot de bal in de draai vanuit een moeilijke hoek binnen. De supporters van de thuisclub hoopten weer op meer, maar korte tijd later werd de wedstrijd beslist. Bart Nelis legde een hoekschop panklaar op het hoofd van Tijn Kaagman. De verdediger kon eenvoudig bij de eerste paal binnenkoppen. HFC speelde de wedstrijd gedegen uit en won de wedstrijd met 4-1.

Na afloop was er berusting bij Emre Güngör. “We worden weer met beide benen op de grond gezet.” De trainer van Koninklijke HFC liep er logischerwijs een stuk vrolijker bij. “Dit is zo lekker. Ik ben echt trots op die gasten,” vertelde Jeroen Kroes. “Nu nog vijf wedstrijden te gaan. Die gaan we stuk voor stuk aanpakken.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze competitiepagina.